SUNTETI AICI
ACASA > Fotogalerii > Jelena Jankovici, eliminată de Zarina Diyas la Moscova! Cine este Zarina?

Jelena Jankovici, eliminată de Zarina Diyas la Moscova! Cine este Zarina?


O puştoaică de doar 17 ani, Zarina Diyas, a produs surpriza săptămânii în tenisul mondial. Situată pe locul 268 în lume, singura jucătoare originară din Kazahstan şi care chiar îşi reprezintă ţara în circuitul mondial, a eliminat-o în două seturi, cu 6-2, 6-1, pe fosta lideră mondială, sârboaica Jelena Jankovic. În doar 59 de minute! Dar cine este Zarina? Puteţi afla în continuare…
Necunoscută publicului larg, dar deloc surprinzătoare pentru specialişti, Zarina a debutat în circuitul profesionist la vîrsat de 14 ani (este născută la 18 octombrie 1993). La 15 ani, în 2008, a obţinut şi primul succes important din carieră, învingând în challenger-ul de 50.000 de dolari organizat în ţara sa, la Astana. Anul trecut, şi-a mai trecut în palmares un titlu, la challenger-ul de 50.000 de dolari de la Stuttgart, iar în acest an a jucat finala la Roma, într-un turneu de 75.000 de dolari.
Aceste succese din circuitul ITF, coroborate cu cele din circuitul profesionist, WTA, unde a jucat, anul trecut, în sferturile de finală de la Praga (a fost învinsă de Iveta Benesova cu 6-4, 6-1) au adus-o, la începutul acestui an, pe cea mai bună poziţie din carieră, 194.
Anul acesta, la Moscova, a reuşit, însă, cea mai mare performanţă din carieră: a învins-o în optimile de finală pe a şaptea jucătoare mondială, sârboaica Jelena Jankovic, una dintre cele opt tenismene care vor juca la Turneul Campioanelor. Aceasta nu e prima victimă de top făcută de Zarina. Înaintea Jelenei, victimă i-a căzut a 49-a jucătoare din lume, argentinianca Gisela Dulko.
Următoarea adversară a Zarinei va fi reprezentanta gazdelor, Maria Kirilenko, votată de curând drept una dintre cele mai sexy 100 de rusoaice din lume.

CITEȘTE ȘI:  US Open: Simona Halep deschide ziua de marți. Și Patricia Țig joacă tot mar

Leave a Reply

Top