SUNTETI AICI
ACASA > Stiri > Roger Federer a jucat cea de-a 900 partidă în circuitul ATP!

Roger Federer a jucat cea de-a 900 partidă în circuitul ATP!


Roger Federer l-a învins cu scorul de 6-1, 6-2, în doar 49 de minute, pe americanul Taylor Dent, şi s-a calificat în sferturi la Openul Suediei, de la Stockholm, dotat cu premii în valoare de 600.000 de euro. Ştirea ar fi una banală, dacă partida nu ar fi fost cea de-a 900-a susţinută de elveţian în circuitul profesionist, ATP! Este un nou record pentru jucptorii aflaţi încă în activitate. Recordul absolut în circuitul masculin este deţinut însă de americanul Jimmy Connors, care a disputat nici mai mult nici mai puţin decât 1.519 meciuri!
Din cele 900 de partide din ATP, Federer a câştigat 727, pierzând 123.
Dacă toată lumea ştie acum, după 900 de meciuri, cine este Roger, cu un număr record de titluri de Grand Slam câştigate – 16 – foarte puţină lume ştie că prima partidă disputată de elveţian în circuitul profesionist ATP a fost una pierdută. La Gstaad, în Elveţia, în 1998, împotriva argentinianului Lucas Arnold, înlocuiturul de ultimă oră al germanului Tommy Haas. Federer, care avea 16 ani şi era pe locul 702 mondial, a pierdut cu 6-4, 6-4!

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close