SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Specialiştii spun că Sorana Cîrstea trebuie să lucreze la partea mentală

Specialiştii spun că Sorana Cîrstea trebuie să lucreze la partea mentală

Înfrângerea drastică suferită de Sorana Cîrstea în primul tur al turneului de la linz a adus cazul ei în discuţia mai multor site-uri de tenis din înntreaga lume. Cea mai pertinentă părere au avut-o cei de la foutfault.net, care au urmărit amândouă jucătoarele la antrenament şi au ajuns la o concluzie: Sorana s-a antrenat perfect şi arăta ca o învingătoare, numai că partea mentală i-a jucat feste şi nu s-a putut concentra destul în timpul partidei. Iar rezultatul s-a văzut. Iată, în continuare, traducerea articolului.

“De-a lungul anului trecut, am urmărit-o pe Sorana Cîrstea la antrenament de câteva ori. De fiecare dată totul s-a petrecut la fel. La Eastbourne am urmărit-o antrenându-se cu Victoria Azarenka. Au jucat un set şi, în ciuda diferenţei mari de clasament, Sorana a fost cea care a condus jocul şi şi-a pus în dificultate adversara. Lovea mingea extrem de curat, atacând şi conducând punctul fără nici o problemă. Apoi, Azarenka a ajuns în finală, în timp ce Sorana a ieşit în turul secund, fiind învinsă de Svetlana Kuznetsova.

Săptămâna aceasta, la Linz, povestea s-a repetat. Am urmărit-o pe Sorana antrenându-se cu Zakopalova dimineaţă şi părea într-o formă foarte bună. Nici nu ai fi ghicit că a putut ieşi vreodată din Top 100. De asemenea, am văzut-o azi şi pe Ana antrenându-se pe Arena Centrală. Într-un puternic contrast cu Sorana, ea a jucat chiar rău. Părea chiar frustrată de faptul că nu reuşea să trimită peste fileu mingi uşoare. Bazându-mă doar pe ce văzusem la încălzire, Sorana părea că va câştiga fără probleme meciul de azi.
Ceea ce vreau să spun este cât de importantă este, în tenis, partea mentală. Mai importantă decât în oricare alt sport. Poţi avea toate armele şi atuurile din lume, dar dacă nu poţi aduna laolaltă cea mai bună lovitură şi încrederea şi dorinţa de a învinge, atunci nu poţi ajunge nicăieri. În acest moment, Sorana nu o face, în timp ce Ana o face. Iar Ana a învins cu 6-2, 6-0″.

CITEȘTE ȘI:  WTA Rogers Cup: Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur, la fel ca și Irina Begu. La dublu, Monica Niculescu e în turul

Leave a Reply

Top