SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Ştirile zilei: 14.10.10

Ştirile zilei: 14.10.10

O zi care va intra cu siguranţă în istorie. Ana Ivanovic a primit patru puncte de penalizare – un game întreg, practic – pentru că a stat prea mult la toaletă! Şi totuşi, s-a calificat în sferturi la Linz! De asemenea, a fost o zi bună pentru Simona Halep, ajunsă în sferturile de finală ale unui challenger de 100.000 de dolari după ce a învins-o pe Elena Baltacha. Şi, cea mai mare surpriză a lunii s-a petrecut la Shanghai, acolo unde Rafael Nadal a fost eliminat în optimile de finală de Melzer! Despre toate acestea, dar şi despre multe altele, puteţi citi în continuare.

TURNEU NOU? Nu este ceva oficial până în noiembrie, când ATP-ul va da publicităţii noul calendar, dar există numeroase zvonuri ale apariţiei unui nou turneu ATP. Acesta va avea loc la Kazan, acolo unde actualul challenger se va transforma în turneu profesionist de prim rang. Se pare că turneul este unul pentru promovarea căruia se invisetsc sume uriaşe de bani. Iar ca director de turneu va fi numit, mai mult ca sigur, fostul lider mondial Marat Safin!

CĂDERE. Învins în turul secund la Shanghai, rusul Nikolai Davidenko – deţinătorul titlului – va ieşi din Top 10 ATP. El va ocupa, de luni, locul 11. Cum nu are nici o şansă să se califice la Turneul Campionilor, de la Londra, el va încheia anul undeva în jurul locului 20. Davidenko este ultimul cîştigător al Turneului Campionilor.

INDISPONIBILITATE. Chilianul Fernando Gonzales, fost jucător de Top 10, s-a operat la încheietura mâinii. El va putea relua antrenamentele abia peste 6-7 luni.

VICTORIE. Deşi a fost penalizată cu patru puncte pentru că a stat prea mult la toaletă, Ana Ivanovic a ajuns în sferturile de finală de la Linz, după victoria cu 6-3, 6-2 obţinută în faţa Barborei Zahlavova Strycova.

CALIFICARE. Britanicul Andy Murray a devenit cel de-al patrulea jucător calificat la Turneul Campionilor. Turneul va avea loc în luna noiembrie, la Londra.

ELIMINARE. Liderul mondial, Rafael Nadal, a fost eliminat în turul al treilea al turneului Master de la Shanghai. El a fost învins de austriacul Jurgen Melzer cu scorul de 6-1, 3-6, 6-3, care a obţinut victoria abia la a patra minge de meci. A fost a 100-a înfrângere din cariera lui Nadal!

SIMONA HALEP. Simona Halep (96 WTA) s-a calificat în turul al treilea al challenger-ului de 100.000 de dolari de la Torhout, după ce a învins-o cu 6-4, 5-7, 6-2 pe a treia favorită, Elena Baltacha. Ceasta e fiica fostului mare internaţional sovietic, fotbalistul Baltaşa.

PREFERINŢE. Jucătorii au fost întrebaţi ce muzică ar vrea să audă în timpul încălzirii. Ana Ivanovic a ales Telephone – GaGa/Beyonce.

Leave a Reply

Top