SUNTETI AICI
ACASA > Stiri > VIDEO: Patrick Rafter a fost numit căpitanul echipei de Cupa Davis a Australiei

VIDEO: Patrick Rafter a fost numit căpitanul echipei de Cupa Davis a Australiei


Dublu campion la US Open, fostul lider mondial Patrick Rafter a fost numit căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Australiei. El îl înlocuieşte în funcţie pe John Fitzgerald. Rafter este al şaselea căpitan pe care Australia l-a avut în ultimii 60 de ani, aceasta fiind una dintre cele mai constante ţări din lume în această privinţă. Predecesorii săi, din 1950 încoace, s-au numit John Fitzgerald, John Newcombe, Neale Fraser şi Harry Hopman.
În vârstă de 37 de ani, Rafter are ca prim obiectiv promovarea fostei campioane a Cupei Davis în Grupa Mondială a competiţiei, acolo unde a jucat ultima oară în 2007. Primul său meci ân calitate de căpitan va fi în martie, contra Taiwanului, în zona Asia-Oceania.
Ca şi jucător, Rafter a calificat echipa în finala competiţiei din 1999, dar nu a putut lupta pentru trofeu contra Franţei, la Nisa, din cauza unei accidentări la umăr. De asemenea, a mai disputat două finale în carieră, ambele pierdut, cu Spania (2000) şi Franţa (2001).
Patrick Rafter s-a retras din activitate la finele anului 2001, punând capăt atunci unei cariere în care a cucerit 11 titluri la simplu, inclusiv două victorii consecutive la US Open, în 1997 şi 1998. În 2000 şi 2001, a fost finalist la Wimbledon.
Odată cu Rafter, la naţionala Australiei se va schmba şi antrenorul. Acesta va fi legendarul Tony Roche, cel care l-a pregătit şi pe Rafter pe vreema când domina tenisul mondial.
Australia este cea de-a doua cea mai aureolată naţiune din Cupa Davis, cu 28 de trofee. Pe primul loc se situează SUA. Dar ultimul titlu cucerit de australieni datează din 2003, singurul cucerit sub „domnia” de 10 ani a lui John Fitzgerald. Fost lider mondial la dublu şi multiplu campion la turneele de Grand Slam, Todd Woodbridge, în prezent preşedintele Federaţiei de Tenis de la Antipozi, a descris colaborarea dintre Farter şi Roche ca fiind „o combinaţie de vis pentru tenisul australian. Practic, avem la timona echipei un dream team”.

Iată imagini cu anunţul demisiei lui John Fitzgerald şi al numirii lui Patrick Rafter

Leave a Reply

Top