SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > INEDIT: Dinara Safina a intrat în istoria negativă a tenisului

INEDIT: Dinara Safina a intrat în istoria negativă a tenisului

Mimica Dinarei Safina este sugestivă pentru ce i s-a întâmplat la Melbourne

 

Învinsă de belgianca Kim Clijsters cu 6-0, 6-0, în doar 44 de minute, în primul tur al Australian Open, Dinara Safina nu numai că s-a făcut de râs, dar a şi “reuşit” să bifeze câteva recorduri negative în istoria tenisului.

Dinara, fost număr unu WTA în urmă cu un an şi ceva, a devenit primul fost lider mondial din istoria tenisului feminin care a pierdut cu 6-0, 6-0 la un turneu de Grand Slam.

La rîndul ei, Kim Clijsters a câştigat al şaselea meci din carieră cu 6-0, 6-0 (double baggel, cum îi spun americanii) la un tuneu de Grand Slam. Ea este pe locul al patrulea într-un inedit clasament all-time  al jucătoarelor care au izbutit acest lucru în istori. Primele trei sunt Chris Evert (9 reuşite), Steffi Graf (7) şi Margaret Court (7).

Rusoaica trece printr-o perioadă extrem de slabă. În ultimele două meciuri disputate ea nu a câştigat decât un singur ghem! Înainte de dezastrul cu Clijsters, Dinara peirdutse cu 6-0, 6-1 în faţa franţuzoaicei Marion Bartoli. Eliminarea prematură de la Australian Open va avea repercusiuni şi asupra clasamentului ex-sovieticei, care va ieşi din Top 100 WTA.

Tot în sesiunea deastîzi, a mai ieşit din cursa pentru trofeu un fost lider mondial al fetelor: sârboaica Ana Ivanovic, care a fost eliminată cu 3-6, 6-4, 10-8 de rusoaica Ekaterina Makarova. Surprinzător, acest lucru s-a întâmplat la doar câteva zile de la interviul în care Ana le arăta surâzătoare, la priscină,  ziariştilor de la Antipozi cum ştie ea să sară în apă în stilul “bombă”. IMAGINILE LE PUTEŢI VEDEA AICI.

Astăzi s-au calificat în turul doi şi două jucătoare din România, Simona Halep şi Sorana Cîrstea. AICI PUTEŢI AFLA DETALII DESPRE MECIURILE LOR.

TOATE REZULTATELE ZILEI DE MARTI DE LA AUSTRALIAN OPEN LE PUTEŢI VEDEA AICI

 

Leave a Reply

Top