SUNTETI AICI
ACASA > Stiri > INEDIT: Finala feminină Kim Clijsters – Li Na va fi cel mai urmărit meci de tenis din istorie?

INEDIT: Finala feminină Kim Clijsters – Li Na va fi cel mai urmărit meci de tenis din istorie?

Na Li este prima sportivă din Asia calificată într-o finală de Grand Slam

Nici nu a ajuns bine China pe lista ţărilor care au dat finalişti îmtr-un turneu de Grand Slam, că se şi pregăteşte să dea statisticile peste cap! Programată sâmbătă dimineaţă, finala feminină de la Australian Open, dintre belgianca Kim Clijsters şi chinezoaica Li Na, ar putea intra în istorie ca cel mai urmărit meci de tenis din toate timpurile!

Conform estimărilor CNN, aproximativ 300 de milioane de chinezi vor urmări meciul compatrioatei lor, iar această cifră dă din primul moment peste cap toate previziunile specialiştilor în media. “Calificarea lui Li Na în finala Australian Open este un prilej excepţional de a creşte numărul telespectorilor de la finală. Anticipez un boom fără precedent în lumea tenisului”, a declarat pentru CNN  Kevin Alavy, directorul pentru cercetări în sport de la Firma Futures Sport + Entertainment. “Având-o în finală pe Li Na, putem asista la un efect de transformare al televiziunii. Nu trebuie să fim surprinşi dacă vom avea cea mai mare audienţă a unui meci de tenis din toate timpurile”, a mai declarat el.

Efectul calificării lui Li Na în finala Australian Open este cam acelaşi cu al debutului baschetbalistului Yao Ming în NBA. Prezenţa lui printre titanii baschetului mondial a dus la o creştere a au8dienţei şi a practicării acestui sport nu doar în China, ci în toate ţările asiatice, iar acum este de aşteptat să se întâmple acelaşi lucru şi cu tenisul.

2 thoughts on “INEDIT: Finala feminină Kim Clijsters – Li Na va fi cel mai urmărit meci de tenis din istorie?

Leave a Reply

Top