SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 11 februarie în istoria tenisului mondial: În 1994, supărată că a pierdut cu Maleeva, Navratilova nu se prezintă la propria ceremonie de retragere

11 februarie în istoria tenisului mondial: În 1994, supărată că a pierdut cu Maleeva, Navratilova nu se prezintă la propria ceremonie de retragere

Martina Navratilova a câştigat de 12 ori turneul Virginia Slims de la Chicago!

În 1994, Martina Navratilova – ajunsă deja la 37 de ani – plănuia să se retragă din activitate. Cum câştigase de 12 ori turneul Virginia Slims, din Chicago, organizatorii şi-au propus să-i organizeze o festivitate de adio. Numai că totul s-a transformat într-un fiasco, veţi vedea mai jos de ce. Tot în ziua de 11 februarie,dar în 2001, Roger Federer, pe atunci doar un tânăr promiţător, câştiga trei meciuri din trei în faţa americanilor în Cupa Davis, eliminându-i pe aceştia din primul tur al competiţiei.

Roger Federer era, în 2001, un tânăr tenismen de foarte mare viitor

2001. Roger Federer izbuteşte cu uşurinţă victoria pentru Elveţia împotriva Statelor Unite în primul tur al Cupei Davis, învingându-l pe Jan-Michael Gambill cu 7-5; 6-2; 4-6; 6-2 ducând scorul la 3-1, în oraşul lui natal, Basel. Federer, care l-a învins la simplu pe Todd Martin în meciul de deschidere iar la dublu cu Lorenzo Manta a învins în faţa lui Gambill şi Justin Gimelstob, a devenit unul dintre cei şapte jucători care au câştigat împotriva echipei americane de Cupa Davis trei meciuri din trei, alăturându-se lui Laurie Doherty din Marea Britanie, francezului Henri Cochet, australienilor Frank Sedgman şi Neale Fraser, lui Nicola Pietrangeli din Italia şi Raul Ramirez din Mexic. Viitorul număr 1, Roger Federer, spune:”Tot sfârşitul ăsta de săptămână am jucat bine. Nu pot să mă plâng. Am servit bine, m-am descurcat bine pe fundul terenului… De obicei, când obosesc, tind să-mi pierd concentrarea, dar n-a fost cazul acum. A fost o eliberare totală şi o fericire în acelaşi timp. Am fost atât de fericit pentru echipă, fericit pentru Elveţia – că a învins o ţară atât de mare”. Un alt viitor număr 1 mondial, Andy Roddick, pe atunci în vârstă de 18 ani, şi-a făcut debutul în Cupa Davis în cel de-al cincilea şi ultimul meci al confruntării şi devine al optulea cel mai tânăr jucător american care evoluează la Cupa Davis, învingându-l pe George Bastl cu 6-3; 6-4.

ÎN CONTINUARE PUTEŢI VEDEA CUM JUCA ROGER FEDERER ÎN 2001. AVEŢI ŞI OCAZIA DE A VEDEA, PROBABIL, PRIMA LOVITURĂ PRINTRE PICIOARE – TWEENER CUM ÎI SPUN AMERICANII – REUŞITĂ DE FEDERER. SE ÎNTÂMPLA LA BASEL, ÎN FINALA DISPUTATĂ CONTRA LUI TIM HENMAN.

2001. Venus şi Serena Williams, Andre Agassi şi Pete Sampras apar în celebrul desen animat american “The Simpsons”.

ÎN CONTINUARE PUTEŢI URMĂRI IMAGINI CU SURORILE WILLIAMS DISCUTÂND CU HOMER SIMPSON

1994. Martina Navratilova, 37 de ani, este atât de supărată de înfrângerea suferită în faţa bulgăroaicei de 18 ani Magdalena Maleeva (care săptămâna trecută a revenit în echipa de Fed Cup a Bulgariei, jucând în meciurile de dublu!) cu 6-4, 6-3 în sferturile de finală ale turneului Virginia Slims din Chicago – câştigat anterior de Martina de 12 ori –  încât lipseşte de la ceremonia de celebrare a ultimului an de competiţie la simplu dată în onoarea ei după meci.

ÎN CONTINUARE PUTEŢI VEDEA UN REPORTAJ CARE ÎI TRECE ÎN REVISTĂ CARIERA MARTINEI NAVRATILOVA

Mike Leach

1985. Mike Leach, câştigătorul campionatului colegiilor (Universitatea Michigan) în 1982 şi a cărui carieră profesionistă e caracterizată de Pete Alfano de la New York Times drept “veşnic doar până în primul tur ”, îl învinge pe numărul doi mondial Mats Wilander cu 7-5; 6-2 în şaisprezecimile campionatului Lipton Internaţional de la Delray Beach, Florida. Leach declară că vântul puternic a fost armonizatorul partidei, ajutându-l să câştige. Leach spune: ”Dacă s-ar fi deschis pământul la mijlocul terenului – şi aia m-ar fi ajutat.”

Top