SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 12 februarie în istoria tenisului mondial: În 1996, Thomas Muster devine lider mondial pentru o săptămână

12 februarie în istoria tenisului mondial: În 1996, Thomas Muster devine lider mondial pentru o săptămână

Thomas Muster a câştigat titlul la Bucureşti, în 2005

12 februarie este o zi importantă în tenisul mondial. Thomas Muster a devenit, în urmă cu 15 ani cel mai bun tenismen din lume, iar Gustavo Kuerten a rostit, în 2008, un discurs absolut emoţionant în faţa propriilor compatrioţi, la Costa del Sauipe, la Openul Braziliei. Aţi putea spune că fiind în ţara telenovelelor, e normal ca toată lumea să plângă, dar vă spun că a fost mult mai mult decât atât. Priviţi imaginile şi vă veţi convinge.

Gustavo Kuerten a câştigat de trei ori la Roland Garros

2008. Gustavo Kuerten joacă ultimul meci de turneu ATP în ţara natală, pierzând în faţa argentinianului Carlos Berloque (7-5; 6-1) în primul tur al Openului Braziliei, la Costa do Sauipe. Fostul lider mondial, atunci în vârstă de 31 de ani, triplu campion la Roland Garros, anunţase la începutul anului că 2008 va fi ultimul în circuit după ce a rămas cu o afecţiune cronică de şold după operaţia chirurgicală. Kuerten declara: ”E trist să-ţi vezi cariera cum se apropie de sfârşit. Am încercat, am jucat bine în primul set dar după aceea nu am mai avut nici un pic de putere. Am trăit multe momente măreţe şi acesta este unul dintre ele, dar nu mai pot juca. Îmi pare rău, dar nu mai pot.”

ÎN CONTINUARE PUTEŢI VEDEA DISCURSUL, ABSOLUT EMOŢIONANT, ROSTIT PRINTRE LACRIMI DE GUSTAVO KUERTEN LA DESPĂRŢIREA DE PROPRII FANI

Guillermo Coria

2008. Guillermo Coria, fostul număr 3 şi finalist la Roland Garros în 2004, câştigă primul său meci din circuitul ATP într-o perioadă de 19 luni, învingându-l pe italianul venit din calificări Francesco Aldi (6-7, 7-5) în primul tur al Openului Braziliei, de la Costa do Sauipe. Într-o carieră în care a cucerit 9 titluri, inclusiv Open-ul de la Monte Carlo în 2004, Coria denumeşte victoria asupra lui Aldi “cel mai fericit moment din cariera mea”. Coria va renunţa la circuitul ATP după US Open din cauza problemelor cu umărul stâng.

Sania Mirza a făcut istorie în tenisul indian

2005. Indianca Sania Mirza, 18 ani, o învinge pe ucrainianca Alyona Bondarenko (6-4; 5-7; 6-3) câştigând Openul din Hyderabad (India). Ea devine prima jucătoare din ţara ei care câştigă un titlu din circuitul WTA.

1996. Austriacul Thomas Muster, câştigător la Roland Garros în 1995, devine numărul 1 mondial, luându-i locul lui Agassi în clasamentul ATP. Muster – campion la Bucureşti în 1995 – ocupă această poziţie doar pentru o săptămână când Pete Sampras îl detronează. Austriacul revine pe 11 martie şi îşi păstrează locul pentru încă 5 săptămâni când este înlăturat definitiv, nemaireuşind niciodată să revină pe prima poziţie.

ÎN CONTINUARE VEDEŢI IMAGINI CU THOMAS MUSTER JUCÂND LA EDIŢIA DIN 1995 A ROLAND GARROS-ULUI, LA CARE AVEA SĂ CÂŞTIGE ŞI TITLUL

Ivan Lendl

1989. Numărul 1 mondial, Ivan Lendl, îl învinge pe Brad Gilbert, clasat pe locul 20, cu 6-2, 7-6 şi câştigă campionatul Volvo de la Chicago. Lendl spune: “Am luptat din răsputeri, dar n-am avut un plan de joc. De-aia aţi văzut atâta încordare în jocul meu. Doar am lovit mingea cu putere, dacă era în teren, bine, dacă nu, nu.”

One thought on “12 februarie în istoria tenisului mondial: În 1996, Thomas Muster devine lider mondial pentru o săptămână

Leave a Reply

Top