SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 14 februarie în istoria tenisului: În 2008, Monica Seleş îşi anunţă oficial retragerea din activitate

14 februarie în istoria tenisului: În 2008, Monica Seleş îşi anunţă oficial retragerea din activitate

Monica Seles a cucerit 9 titluri de Grand Slam

În urmă cu exact trei ani, una dintre cele mai mari campioane ale tenisului mondial, Monica Seleş, îşi anunţa retragerea. Punea punct unei cariere incredibile, în care a cucerit nouă titluri de Grand Slam – singurul care-i lipseşte fiind Wimbledonul, unde a jucat, totuşi, o finală, în 1992. Lider mondial pentru prima dată la 18 ani, în 1991, Seles a fost şi victima unuia dintre cele mai incredibile atacuri din istoria sportului, când a fost înjunghiată pe teren de un fan nebun. Se întâmpla în 1993, la Hamburg. În continuare puteţi afla cele mai interesante întâmplări petrecute de-a lungul timpului în tenisul mondial.

Monica Seles

2008. Monica Seleş, câştigătoare a nouă turnee de Grand Slam, îşi anunţă oficial retragerea din tenisul profesionist la 5 ani de la disputarea ultimei finale la Roland Garros, în 2003. Seles a câştigat 53 de titluri de-a lungul carierei ei, incluzând 4 la Australian Open, 3 titluri la Roland Garros şi 2 la US Open şi a fost numărul  1 mondial timp de 178 de săptămâni, începând cu martie 1991. Jucătoarea de 34 de ani, spune într-un comunicat WTA: „Tenisul a fost şi va fi mereu o parte foarte importantă din viaţa mea.  M-am gândit de câteva ori să mă reîntorc  în tenisul profesionist, dar acum m-am decis să nu o mai fac”. Seles a fost victima uneia dintre cele mai mari tragedii din istoria tenisului când în aprilie 1993 a fost  înjunghiată pe terenul  de la Hamburg, Germania, de Gunter Parche, un suporter german, care a scos-o din competiţie pentru doi ani şi jumătate.

1996. Ajuns la Dubai la 5.30 în dimineaţa meciului, Thomas Muster joacă şi pierde primul meci din proaspăt dobândita poziţie de lider ATP, în faţa numărului 165, australianul Sandon Stolle 6-1, 3-6, 7-6 (0) în primul tur al Openului de la Dubai, din Emiratele Arabe Unite. Stolle, fiul celebrului Fred Stolle inclus în Hall of Fame, a reuşit să participe la acest turneu printr-un noroc chior, când Petr Korda s-a retras din cauza unei accidentări la spate.

Yaya Doumbia

1988. Yaya Doumbia din Senegal, venit din calificări şi poziţionat al 453 în lume, devine cel mai neaşteptat câştigător al turneului ATP din Lyon, Franţa, învingându-l pe americanul Todd Nelson cu 6-4, 3-6, 6-3, în prima finală de simplu ce a pus faţă în faţă doi jucători de culoare.  Cu o zi înainte, Nelson îl învinsese  în semifinale pe campionul Franţei, Yannick Noah, alt jucător de culoare.

Boris Becker

1986. Cehoslovacul de peste 2 metri înălţime, Milan Srejber, jucând în doar cel de-al doilea lui turneu ATP, îl învinge pe încoronatul campion al Wimbledonului, Boris Becker cu 7-6 (4), 6-3 în cel de al treilea tur al turneului de la Boca Raton, Florida.

Johan Kriek

1982. Sud-africanul Johan Kriek îl învinge pe John McEnroe cu 6-3, 3-6, 6-4, câştigând Campionatul American de Sală din Memphis, Tennesee. Kriek, al 16-lea în clasamentul ATP şi proaspăt câştigător al Openului Australian, reuşeşte 11 aşi şi primeşte premiul de 40.500 de dolari.

One thought on “14 februarie în istoria tenisului: În 2008, Monica Seleş îşi anunţă oficial retragerea din activitate

Leave a Reply

Top