SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 15 februarie în istoria tenisului: În 1987, Jimmy Connors a suferit o ruptură de ligamente în timpul finalei de la Memphis

15 februarie în istoria tenisului: În 1987, Jimmy Connors a suferit o ruptură de ligamente în timpul finalei de la Memphis

Jimmy Connors

În urmă cu 24 de ani, Jimmy Connors a oferit una dintre cele mai dramatice secvenţe petrecute vreodată pe un teren de tenis. Jimmy Connors, fost lider mondial, a suferit o ruptură de ligamente în timpul meciului disputat în finala de la Memphis în compania suedezului Stefan Edberg. Tot astăzi, dar în urmă cu exact 30 de ani, americanca Andrea Jaeger, cea care debutase în circuitul mondial la vârsta de 14 ani, a cucerit un nou titlu profesionist. A fost o adevărată bătălie între generaţii, Andrea având pe atunci doar 15 ani, iar învinsa ei 35. În curând veţi putea citi pe doartenis.ro povestea incredibilă a Andreei Jaeger.

James Blake

2007. James Blake este învins în turul doi al openului SAP din San Jose, California, de al 103-lea jucător al lumii, croatul Ivo Karlovic, cu 6-7, 7-6, 6-4. Blake, numărul 6 mondial la acea oră, a avut minge de meci la 5-3 în al doilea set şi a ratat  4 puncte de meci în tie-break-ul celui de-al doilea set, înainte de a pierde. Pe Parcursul partidei, croatul de 2 metri şi 8 centimetri a executat 29 de aşi. Blake a declarat după meci: „Am avut victoria în rachetă. Conduceam cu 5-3, 30-0. Doar eu sunt de vină pentru asta. Am făcut nişte greşeli, am ratat nişte servicii şi asta a fost. E vina mea.”

Andy Roddick

2004. Andy Roddick câştigă primul său titlu după  victoria de la US Open din 2003, învingându-l pe bunul său prieten Mardy Fish cu 7-6, (13), 6-4 în finala openului Sybase din San Jose, California.

CITEȘTE ȘI:  23 februarie în istoria tenisului: În 1974, Bjorn Borg câştigă primul său titlu ATP

Jimmy Connors

1987. Jimmy Connors  îşi rupe  ligamentele de la genunchiul drept şi e obligat să abandoneze în favoarea lui Stefan Edberg în finala Campionatului American de sală din Memphis. Edberg conducea cu 6-3, 2-1, când Connors, 34 de ani, cade pe teren după ce execută o lovitură înaltă. Edberg declară: „Te simţi ciudat să câştigi în felul acesta. Nu e ca şi cum ai câştiga mingea de meci. Am servit bine şi am jucat bine de la linia de fund. Îmi pare rău că meciul s-a încheiat aşa, dar consider că poate meritam să câştig.”

Zina Garrison

1987. Zina Garrison o învinge pe vest-germana Sylvia Hanika cu 7-5, 4-6, 6-3 şi câştigă titlul la Virginia Slims din San Francisco.

Tim Mayotte

1985. Fostele glorii ale Stanford-ului – Tim Mayotte şi Scott Davis – ajung în finala primei ediţii a turneului de la Delray Beach, Florida, Mayotte învingându-l pe Jan Gunnarsson din Suedia, 7-6, 6-2, 4-6, 6-1 iar Davis pe cehoslovacul Tomas Smid cu 7-6, 6-4, 4-6, 6-3.

Andrea Jaeger

1981. În  bătălia diferenţei de generaţie, Andrea Jaeger, de 15 ani, o învinge pe Virginia Wade cu 6-3, 6-2, care la 35 de ani e destul de în vârstă pentru a-i fi mamă, şi câştigă titlul în Oakland, California.

One thought on “15 februarie în istoria tenisului: În 1987, Jimmy Connors a suferit o ruptură de ligamente în timpul finalei de la Memphis

Leave a Reply

Top