SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 17 februarie în istoria tenisului: În 2008, Andy şi Jamie Murray câştigă două titluri pe două continente diferite

17 februarie în istoria tenisului: În 2008, Andy şi Jamie Murray câştigă două titluri pe două continente diferite

Andy şi Jamie Murray

În urmă cu trei ani s-a petrecut un lucru unic în istoria tenisului. Doi fraţi au câştigat în aceaşi zi două turnee ATP diferite. Scoţienii Andy şi Jamie Murray sunt cei care au reuşit această performanţă, primul la simplu, la Marseille, iar cel de-al doilea la dublu, la Delray Beach. Vedeţi în continuare alte evenimente importante petrecute în tenisul mondial în ziua de 17 februarie.

Fraţii Murray

2008. Fraţii Murray – Jamie şi Andy – obţin victoria în evenimente desfăşurate pe continente diferite.  Andy câştigă cel de-ai cincilea lui titlu ATP la simplu la Marsilia, Franţa, învingându-l în finală pe croatul Mario Ancic cu 6-3, 6-4. La Delray Beach, Florida, Jamie Murray obţine cel de-al patrulea titlu ATP la dublu, împreună cu Max Mirny din Belarus, învingându-i pe Bob şi Mike Bryan cu 6-4, 3-6, 10-6 în finala Campionatului Internaţional de tenis de la Delray Beach, Florida.

ÎN CONTINUARE PUTEŢI VEDEA REZUMATUL FINALEI CÂŞTIGATE DE ANDY MURRAY LA MARSEILLE ÎN 2008

Kei Nishikori

2008. Japonezul de 18 ani Kei Nishikori, nr. 244 mondial, devine cel de-ai doilea jucător din ţara Soarelui Răsare care câştigă un titlu ATP la simplu, învingându-l pe americanul James Blake cu 3-6, 6-1, 6-4 în finala de la Delray Beach, Florida. Nishikori, care întoarce scorul după cele 3 mingi de meci de la 3-6  în tie-break-ul setului 3 în semifinala din ziua anterioară jucată cu Sam Querrey, câştigă 8 meciuri în 9 zile, incluzând cele  trei meciuri din calificări. Shouzo Matsuoka fusese ultimul şi singurul – până acum – jucător japonez care a câştigat un titlu ATP la simplu, învingând la Seul, Coreea, în 1992.

Justine Henin

2008. Justine Henin câştigă cel de-al 41-lea titlu WTA, învingând-o pe Karin Knapp din Italia în finala turneului Proximus Diamond din Anvers, Belgia. Trei luni mai târziu, Henin, 25 de ani, şochează lumea tenisului anunţându-şi retragerea din sport, în ciuda poziţiei de lider mondial pe care o ocupa.

Laura Granville

2001. Studenta în anul 2 la Universitatea Stanford, Laura Granville, stabileşte un record al circuitului universitar, NCAA, învingând-o pe Julie Ditty (Universitatea Vanderbilt) cu 6-4, 6-1 în Campionatul de sală (USTA/ITA) din Madison, Wisconsin, în cea de-a 58-a sa victorie consecutivă. Granville bate astfel recordul pe care îl împărţea cu Patty Fendick-McCain (Stanford) care stabilise acest record în timpul studiilor universitare 1986-1987. Victoria lui Granville stabileşte raportul dintre Stanford şi Vanderbilt  la 5-1.

Tim Mayotte

1985. Tim Mayotte câştigă primul lui titlul ATP în prima ediţie a turneului de la Delray Beach, Florida, învingându-l în finală pe fostul lui coleg de la Universitatea Stanford,  Scott Davis, cu 4-6, 4-6, 6-3, 6-2, 6-4. Mayotte, nr. 45 mondial,  câştigă un premi de 112.500 de dolari.

Leave a Reply

Top