SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 19 februarie în istoria tenisului: În 2006, John McEnroe revenea şi câştiga, la 47 de ani, un nou titlu la dublu!

19 februarie în istoria tenisului: În 2006, John McEnroe revenea şi câştiga, la 47 de ani, un nou titlu la dublu!

John McEnroe

Acum cinci ani, tenisul mondial era în stare de şoc: John Mc.Enroe, legendarul american fost lider mondial şi de 7 ori câştigător în turneele de Grand Slam, câştiga titlul de dublu la San Jose la 47 de ani! El revenise pe teren doar pentru această competiţie şi a reuşit să stabilească un nou record, devenind cel mai vârstnic campion din ATP. Partener i-a fost suedezul Jonas Bjorkman. În continuare puteţi vedea alte evenimente petrecute în ziua de 19 februarie în tenisul mondial.

Venus Williams

2007 Venus Williams joacă primul ei meci după o pauză de 4 luni cauzată de o luxaţie la încheietura mâinii stângi şi o învinge pe japoneza Akiko Morigami cu 6-1, 2-6, 6-4, în primul tur al Cupei  Cellular din Memphis, Tennesee. Williams, 24 de ani, nr. 53 mondial, declara: „Eram puţin ruginită, cu siguranţă, şi primul set s-a derulat atât de rapid, că a fost relativ uşor. În al doilea set, am început să gândesc şi am făcut câteva greşeli. Parcă nu mă mai puteam opri din greşeli. A fost ca o ploaie de greşeli.”

John McEnroe şi Jonas Bjorkman cu trofeele câştigate în 2006 la San Jose

2006. John McEnroe, de 47 de ani, face o neobişnuită revenire în circuitul profesionist, câştigând cel de-al 78 titlu al carierei la dublu, împreună cu suedezul Jonas Bjorkman, la openul SAP din San Jose, California, împotriva lui Paul Goldstein şi Jim Thomas cu 7-6 (2), 4-6, 10-7 (Super tie-break). Turneul reprezintă prima apariţie a lui McEnroe în circuitul ATP după ce a făcut echipă cu Boris Becker la Rotterdam în 1994, iar titlul este primul de când a câştigat campionatul de sală de la Paris, împreună cu fratele lui mai mic, Patrick, în 1992. După finală, McEnroe declara: “Simţeam că mai pot, dar nu ştiam dacă se va întâmpla”. McEnroe devine cel mai vârstnic câştigător al unui titlul ATP – la simplu ori dublu – din ultimii 30 de ani, iar Bjorkman devine cel de-al 14 partener cu care americanul câştigă un titlu ATP la dublu. În finala de simplu, Andy Murray, pe atunci în vârstă de 18 ani, îl învinge pe Leyton Hewitt cu 2-6, 6-1, 7-6 (3), câştigând primul lui titlu ATP.

CITEȘTE ȘI:  Rafael Nadal se poate concentra doar pe tenis: contractul cu PokerStars s-a terminat

VEDEŢI ÎN CONTINUARE UN REZUMAT AL FINALEI DE DUBLU CÂŞTIGATE DE JOHN MCENROE ÎN 2006, LA SAN JOSE

Nadal, campion la Costa do Sauipe

2005. Rafael Nadal, 18 ani, câştigă cel de-al doilea lui titlu ATP, învingându-l  pe compatriotul său, Alberto Martin, cu 6-0, 6-7 (2), 6-1, în finala openului brazilian de la Costa do Sauipe.

Jimmy Connors

1984. Într-un meci “fierbinte”, cu izbucniri nervoase de ambele părţi, Jimmy Connors îl învinge pe Yannich Noah cu 6-2, 6-7 (7), 6-3, câştigând astfel turneul Congoleum Classic din LaQuinta, California. Connors este amendat cu 1.000 de dolari pentru ceea ce Los Angeles Times descrie ca “obscenităţi vizibile”.

1986. Jimmy Connors, 33 de ani, îl învinge pe Yannich Noah cu 5-7, 6-4,7-6, 6-4 în 3 ore şi 45 de minute în semifinala turneului de la Boca Raton, Florida.  „Mă simt ca şi cum am fost la centrifugă”, spune Connors.

Leave a Reply

Top