SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 22 februarie în istoria tenisului: În 1987, Pete Sampras debuta în circuitul ATP. Cu o înfrângere în primul tur la Philadelphia!

22 februarie în istoria tenisului: În 1987, Pete Sampras debuta în circuitul ATP. Cu o înfrângere în primul tur la Philadelphia!

Pete Sampras la începutul carierei

În urmă cu 24 de ani în circuitul mondial debuta un viitor mare campion: Pete Sampras. Necopt – avea doar 16 ani – a pierdut primul meci profesionist din carieră în faţa unui jucător necunoscut şi atunci, şi acum: Sammy Gaimmalva. Aşa cum li se întâmplă marilor campioni, Sampras nu s-a lăsat doborât de eşec ci a revenit mai puternic. De fapt, a revenit atât de puternic încât a ajuns să cucerească 14 titluri de Grand Slam! În continuare puteţi vedea ce alte lucruri memorabile s-au mai petrecut în ziua de 22 februarie în tenisul mondial. A fost o zi foarte interesantă, vă asigur.

John Isner

2008. John Isner şi Guillermo Garcia-Lopez joacă 3 ore, 8 minute – niciunul dintre jucători nereuşind să câştige pe serviciul celuilalt – într-o semifinală de poveste la openul SAP din San Jose, care se termină la 24 de puncte în tie-break-ul setului final.  Garcia-Lopez este cu doar puţin mai bun decât americanul de 2.08 m, câştigând cu 7-6 (4), 6-7 (1), 7-6 (11) şi salvând  4 mingi de meci. Garcia-Lopez declară despre meciul fără break-uri: „Nu prea mi se întamplă mie lucrul ăsta, dar servea ca un animal.” Isner execută 22 de aşi, faţă de 6 ai lui Garcia-Lopez. Isner spune: „Am servit bine şi am jucat bine pe alocuri, dar ar trebui să joc mai bine la punctele mari.”

Complexul de la Wimbledon

2007. Wimbledon anunţă că vor acorda aceeaşi  sumă de bani ca premiu atât a masculin cât şi la feminin, pentru prima dată în istoria turneului – începând cu anul 2007. All England Club cedează, în sfârşit, presiunilor publice şi lobby-ului reprezentatelor femeilor şi a WTA. „Tenisul este unul dintre puţinele sporturi în care femeile şi bărbaţii concurează la acelaşi eveniment în acelaşi timp,” declară Tim Phillips, preşedintele  All England Club, la conferinţa de presă. „Credem că decizia noastră de a oferi aceeaşi sumă de bani ca premiu reprezintă un impuls pentru joc ca un întreg şi recunoaşterea enormei contribuţii pe care jucătoarele îl aduc acestui sport şi Wimbledonului. Pe scurt – bine pentru tenis, bine pentru jucătoare, bine pentru Wimbledon”. US Open este singurul dintre turneele importante care are o lungă istorie în oferirea  unui premiu egal în bani din 1973. „Acesta este un moment istoric şi definitoriu pentru femeile din tenis, şi un pas semnificativ pentru egalitatea femeilor în societatea noastră” – spune Larry Scott, directorul executiv al WTA într-o declaraţie. „Sprijinim conducerea Wimbledon pentru acestă minunată decizie de a recunoaşte progresul pe care tenisul feminin l-a realizat.”

CITEȘTE ȘI:  VIDEO: Sabine Lisicki a stabilit un nou record de viteză la serviciu: 211 km/h

Lindsay Davenport

2006. Lindsay Davenport obţine cea de-a 700 ei victorie într-un turneu WTA în stil mare, neoferindu-i Elenei Likhovtseva nici măcar un ghem, învingând-o pe talentata rusoaică cu 6-0, 6-0 şi ajungând în sferturile openului de la Dubai, din Emiratele Arabe Unite.

Agassi şi Federer în timpul istoricului "meci"

2005. Pentru promovarea nou-înfiinţatului turneu din Dubai, Andre Agassi şi numărul 1 mondial, Roger Federer, joacă o „partidă de antrenament” pe pista de aterizare a elicopterelor, la 211 metri  înalţime de la sol, pe acoperişul hotelului Burj el arab, cel mai luxos din lume. Hotelul, cea mai faimoasă şi cunoscută clădire din Dubai, e ridicată la 321 metri deasupra nivelului mării pe o insulă artificială din Golful Persic. La sfârşitul acelei săptămâni, de data aceasta la sol, Federer l-a învins pe Agassi cu 6-3, 6-1 în semifinala turneului.

MAI JOS AVEŢI IMAGINI DE LA INEDITUL MECI DINTRE CEI DOI

Joachim Johansson

2004. Joachim Johansson câştigă primul lui titlu ATP învingându-l cu 7-6 (5), 6-3 pe germanul Nicholas Kiefer, şi obţine trofeul Kroger St. Jude în Memphis. Suedezul devine cel de-al patrulea suedez care câştigă la Memphis, alăturându-se lui Bjorn Borg, Stefan Edberg şi Magnus Larsson.

Pete Sampras

1987. Pete Sampras, 16 ani, viitorul deţinător a 7 titluri de Wimbledon şi a 14 titluri de Grand Slam la simplu, îşi face debutul într-un turneu ATP, pierzând în faţa lui Sammy Gaimmalva cu 6-4, 6-3 în primul tur al Campionatului de Sală US Pro din Philadelphia.

Chris Evert

1986. Chris Evert Lloyd o învinge pe Steffi Graf (16 ani), cu 6-4, 6-2 şi câştigă turneul Lipton de la Boca Raton, Florida, înregistrând cea de.a 144-a sa victorie din circuitul profesionist. „A dat cele mai puternice lovituri decât oricare altă fată cu care am jucat,” a spus Evert-Lloyd de Graf, viitoarea nr. 1 mondial, care va câştiga Grand Şlemul doi ani mai târziu, în 1988. „Lovitura ei de dreapta este incredibilă. A fost mai determinată decât mine să câştige, dar şi mai nerăbdătoare”. Graf declara: „Am avut şansă, dar Chris ştie întotdeauna ce să facă atunci când e aproape”.

CITEȘTE ȘI:  VIDEO: Ana Ivanovic în culisele şedinţei foto pentru revista Vanidades

Jimmy Connors

1981. Într-o atmosferă pe care Los Angeles Times o descrie „atât de încărcată încât ai fi putut să o tai cu cuţitul”, Jimmy Connors îl învinge pe Ivan Lendl cu 6-3, 7-6 şi câştigă finala turneului din LaQuinta, California. Al doilea set debutează straniu, când o servă largă a lui Lendl loveşte în nas un copil de 10 ani iar Connors aleargă la linie, ia gheaţă şi un prosop pentru a-l ajuta pe micuţul suporter, care nu este rănit grav, exceptând sângerarea. Lendl conduce cu 4-0 în al doilea set, dar Connors reuşeşte să întoarcă scorul şi câştigă în doar două seturi. Connors declară: „În al doilea set m-am simţit frustrat pentru că nu-mi place să joc la nesfârşit. Îmi place să câştig primul set şi să-i dansez în al doilea.”

2 thoughts on “22 februarie în istoria tenisului: În 1987, Pete Sampras debuta în circuitul ATP. Cu o înfrângere în primul tur la Philadelphia!

Leave a Reply

Top