SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 26 februarie în istoria tenisului: În 2007 Roger Federer depăşea recordul de săptămâni în fruntea clasamentului ATP

26 februarie în istoria tenisului: În 2007 Roger Federer depăşea recordul de săptămâni în fruntea clasamentului ATP

Lovirea mingei printre picioare devine marcă înregistrată a lui Roger Fderer

26 februarie este o zi cu totul specială pentru tenisul masculin. Elveţianul Roger Federer stabilea, în urmă cu trei ani, un nou record de săptămâni petrecute în fruntea clasamentului masculin, depăşind performanţa stabilită de americanul Jimmy Connors. În continuare, puteţi vedea cele mai interesante întâmplări petrecute în această zi în tenisul mondial.

Venus Williams

2008. Venus Williams, câştigătoare de 4 ori a Wimbledonului, cap de serie numărul 1, este învinsă de cehoaica Petra Kvitova, de 17 ani, venită din calificări, în primul tur la Cupei Cellular South din Memphis. Kvitova, nr. 143 mondial, câştigase înainte de meci doar 13 partide în circuitul WTA. „Sunt foarte fericită”, spune cehoaica. „Este cel mai important moment al meu.” Williams declară: „Serveşte bine şi joacă cu stânga. S-a coordonat foarte bine. Nu sunt mulţumită cu rezultatul meciului, dar a jucat bine.”

Roger Federer era, în 2001, un tânăr tenismen de foarte mare viitor

2007. Roger Federer intră în cea de-a 161a săptămână de când ocupă locul 1 mondial în clasamentul ATP, bătând recordul de 160 de săptămâni stabilit de Jimmy Connors în 1977. Elveţianul declară: „Am numărat zilele… Recordul ăsta e special pentru mine. Chiar dacă îl pierd mâine, tot 3 ani îi va lua cuiva să-l depăşească.”

Rafael Nadal

2005. Rafael Nadal câştigă cel de-ai doilea titlu în doar două saptămâni – totalizând 3 titluri – învingându-l pe compatriotul lui, Albert Montanes, cu 6-1, 6-0 în doar 52 de minute în finala ATP din Acapulco, Mexic.

CITEȘTE ȘI:  12 martie în istoria sportului: În 1997, Pete Sampras pierde primul meci din an, după 17 câştigate!

McEnroe avea mereu ceva de comentat la adresa arbitrilor

1989. John McEnroe recuperează de la 2-5 în setul 2 şi câştigă cel de-al 73-lea titlu al său la simplu, învingându-l pe Jakob Hlasek din Elveţia cu 6-3, 7-6, la Lyon, Franţa. „Simt că mă apropii din ce în ce mai mult,”spune McEnroe despre revenirea la forma care l-a consacrat şi care i-a permis să câştige 3 titluri la Wimbledon şi 4 de US Open. „Jocul meu se înbunătăţeşte şi mă simt foarte optimist în privinţa acestui an.”

Boris Becker

1989. Boris Becker îl învinge pe dublul campion Tim Mayotte cu 7-6, 6-1, 6-3 şi câştigă campionatul de sală US Pro din Philadelphia.

Zina Garrison

1989. Zina Garrison câştigă primul ei turneu din ultimii doi ani, învingând-o pe Larisa Savcenko din Uniunea Sovietică la scorul de 6-1, 6-1, revendicând premiul Virginia Slims în valoare de 250.000 dolari din Oakland, California.

One thought on “26 februarie în istoria tenisului: În 2007 Roger Federer depăşea recordul de săptămâni în fruntea clasamentului ATP

Leave a Reply

Top