SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 27 februarie în istoria tenisului: În 2005, Wayne Arthurs devine, la 33 de ani, cel mai vârstnic jucător campion pentru prima dată în carieră

27 februarie în istoria tenisului: În 2005, Wayne Arthurs devine, la 33 de ani, cel mai vârstnic jucător campion pentru prima dată în carieră

Wayne Arthurs

Australianul Wayne Arthurs a intrat, în urmă cu exact 6 ani, în istoria tenisului mondial, juicătorul cel mai vârstnic care ridică deasupra capului pentru prima dată un trofeu de simplu de la înfiinţarea ATP Tour, în 1990. Tot în această zi de 27 februarie, dar în 2005, Roger Federer reuşeşte o triplă istorică la Dubai, învingându-l în finală pe Ivan ljubicic. Întâmplător sau nu, performanţa i-a fost egalată ieri de sîrbul Novak Djokovic care, ca într-un spectaculos arc peste timp, a reuşit tripla la Dubai chiar în faţa lui Federer! Aflaţi ce alte întâmplări memorabile din istoria tenisului s-au mai petrecut în ziua de 27 februarie de-a lungul timpului.

2005. Jucând în cel de-al 128-a turneu profesionist, australianul Wayne Arthurs (33 de ani) devine cel mai în vârstă jucător care obţine primul său titlu ATP, învingându-l pe Mario Ancic cu 7-5, 6-3 în finala openului The Tennis Channel din Scottsdale, Arizona. Arthur declară după meci: „Mă simt minunat, foarte satisfăcut, mai ales acum că sunt mai în vârstă. Probabil ca e mult mai satisfăcător să câştigi un turneu aşa târziu în carieră. Voi savura fiecare minut.”

Roger Federer

2005. Federer câştigă cel de-al 25-lea titlu la simplu, învingându-l  pe Ivan Ljubicic cu 6-1, 6-7 (6), 6-3, în finala openului de la Dubai, Emiratele Arabe Unite. Ttlul este cel de-al treilea consecutiv câştigat de elveţian în oraşul petrolului din Orientul Mijlociu. Federer spune: „Să câştigi de trei ori aici e fantastic. E prima dată când reuşeşc această performanţă în viaţa mea”.

1994. Steffi Graf o învinge pe Amanda Coetzer cu 6-0, 6-4 în 57 de minute şi câştigă Cupa Evert la Indian Wells, California.

1983. Jucând în aceeaşi zi în care Regina Elisabeta a Marii Britanii soseşte în Palm Springs, California, Jose Higueras câştigă primul său titlu jucat pe ciment, învingându-l pe Eliot Teltscher cu 6-4, 6-2, obţinând titlul la simplu masculin la turneul Congoleum Classic din LaQuinta, California.

Leave a Reply

Top