SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 28 februarie în istoria tenisului: În 1983, Ivan Lendl devine pentru prima dată lider mondial

28 februarie în istoria tenisului: În 1983, Ivan Lendl devine pentru prima dată lider mondial

Ivan Lendl

În urmă cu exact 28 de ani, Ivan Lendl a urcat pentru prima dată pe prima treaptă a ierarhiei mondiale. Văzută atunci ca o mare schimbare de generaţii, dominaţia lui Lendl în tenisul mondial va deveni chiar plictisitoare, dacă îmi este permis termenul, căci va sta pe prima poziţie 270 de săptămâni în total, un nou record în acea perioadă. Citiţi în continuare şi alte întâmplări memorabile petrecute de-a lungul timpului în ziua de 28 februarie în tenisul mondial.

Aceasta este lovitura prin care Schiavone a câştigat meciul istoric cu Kuzneţova

2008. Francesca Schiavone din Italia o învinge pe numărul 1 mondial, Justine Henin-Hardenne cu 7-6 (3), 7-6 (4) în oprimile de finală ale openului din Dubai, EAU – întrerupând seria de 17 victorii consecutive înregistrate de Henin la acest eveniment. Henin spune: „A jucat foarte bine. Lovea cu putere, venea la fileu, alterna loviturile. Am avut şanse dar le-am lăsat să-mi scape în timp ce ea a profitat de ele. A fost, cu siguranţă, mai bună decât mine şi a meritat să câştige”. Schiavone spune: „Am învins-o pe Amelie Mauresmo pe când era numărul 1 mondial, dar să câştig împotriva cuiva ca Justine, care joacă la un nivel atât de înalt, e cea mai mare victorie a carierei mele.”

2005. Venus Williams este învinsă de italianca Silvia Farina Elia cu 7-5, 7-6 (6) în primul tur la openului de la Dubai, Emiratele Arabe Unite. Este prima eliminare din primul tur pe care o suferă Williams în ultimii 4 ani – de când a fost înfrântă de Barbara Schett la Roland Garros, în 2001.

1996. După ce-l învinge pe Jeff Tarango cu 6-1, 6-1, în primul tur al campionatului Kroger St. Jude din Memphis, Tennesee, Jim Courier declară că drumul până la locul 1 mondial în tenisul profesionist este mai distractiv decât locul 1 în sine. „Este ca şi când ai alerga după o fată”, spune el. ”Alergatul e partea haioasă.”

1993. Mary Joe Fernandez salvează două mingi de meci şi câştigă titlul la Cupa Evert din Indiana Wells, California, învingând-o pe sud-africanca Amanda Coetzer cu 3-6, 6-1, 7-5 (6) în 2 ore şi 47 de minute.

1983. Ivan Lendl devine pentru prima dată nr. 1 mondial, luându-i locul lui Jimmy Connors. Cehslovacul păstrază poziţia pentru un total de 270 de săptămâni, record ce va fi depăşit de Pete Sampras, ce-şi păstrează locul pentru 286 de săptămâni.


Leave a Reply

Top