SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 8 februarie în istoria tenisului: În 1930, un arbitru de scaun a plecat de pe teren de supărare!

8 februarie în istoria tenisului: În 1930, un arbitru de scaun a plecat de pe teren de supărare!

Bil Tilden a fost unul dintre mari jucători de tenis din istorie

Ziua de 8 februarie este una destul de săracă în evenimente produse în tenisul mondial, Totuşi, în 1930, s-a petrecut un lucru unic în istoria acestui sport: un arbitru de scaun a plecat de pe teren pentru că s-a certat cu unul dintre jucători, legendarul Bill Tilden. Aflaţi în continuare cele mai importante întâmplări petrecute, de-a lungul timpului, în ziua de 8 februarie.

Andy Roddick

2008. Jucând pe, ceea ce descrie drept „îngrozitorul” teren de la Arena Ferry Disika Hallenstadion din Viena, Andy Roddick îl învinge pe Jurgen Melzer 6-4; 4-6; 6-3; 6-7 (4); 6-3 şi stabileşte scorul la 2-0 pentru americani împotriva austriecilor în prima zi a Grupei Mondiale a Cupei Davis, apărându-şi titlul obţinut în 2007. Coechipierul lui Roddick, James Blake, joacă ceea ce numeşte „cel mai bun meci al meu pe zgură”, învingându-l pe Stefan Koubek cu 5-7; 7-5; 6-2; 6-2, după victoria lui Roddick.  Andy spune că terenul prezenta găuri şi denivelări: „Terenul era îngrozitor, cel mai rău pe care am jucat în Cupa Davis. A fost greu, cum mă aşteptam, dar am câştigat şi ne-am îndeplinit obiectivul”.

ÎN CONTINUARE PUTEŢI VEDEA SECVENŢE FOARTE AMUZANTE DINTR-O CONFERINŢĂ DE PRESĂ SUSŢINUTĂ DE ANDY RODDICK ŞI JAMES BLAKE

La finalul primei zile, Patrick McEnroe declară: „Este, probabil, cea mai frumoasă zi a mea de căpitan al echipei. Bineînţeles, câştigarea titlului anul trecut  a fost incredibilă, dar astăzi am fost absolut impresionat de modul în care băieţii s-au luptat şi şi-au demonstrat tăria fizică şi psihică în condiţiile astea dificile.”

Tim Mayotte

1987. Tim Mayotte îl învinge pe fostul număr 1 mondial, John McEnroe, pentru prima dată în cariera lui, cu scorul de 3-6; 6-1; 6-3; 6-1, câştigând titlul la campionatul american de sală de la Philadelphia. Mayotte, perdant în anterioarele cinci întâlniri cu McEnroe, câştigă cel de-al treilea din cele 12 titluri ale carierei sale şi primul din cele 5 titluri de simplu dobândite în 1987 – cel mai bun an al carierei sale.

ÎN CONTINUARE PUTEŢI VEDEA CÎTEVA IMAGINI CU TIM MAYOTTE ÎN ACŢIUNE, ÎNTR-UN MECI DISPUTAT LA WIMBLEDON, CONTRA LUI HENRI LECONTE.

1981. Americanca de 23 de ani, născută la New York, Leslie Allen, o învinge pe Hana Mandlikova cu 6-4; 6-4 în finala de simplu de la Campionatul Avon din Detroit şi devine prima jucătoare de culoare care câştigă un turneu din circuitul profesionist după victoria Altheei Gibson la Campionatele Statelor Unite, în 1958.

Bil Tilden a fost unul dintre mari jucători de tenis din istorie

1930. Un arbitru de scaun este atât de deranjat de atitudinea lui Bill Tilden încât părăseşte terenul la mijlocul meciului de dublu de la Campionatul de tenis Carlton de la Cannes (Franţa) şi meciul se încheie fără oficial.

A. Wallis Myers, scriitor şi jucator de tenis englez, este arbitru de scaun la meciul dintre perechea Tilden/ Cilly Aussem (Germania) şi cuplul Louis Worms (Danemarca)/ Phyllis Satterwaite (Marea Britanie). Conform Associated Press, „conflictul dintre Tilden şi Myers a izbugnit când Tilden a contestat decizia englezului cu privire la o lovitură de serviciu. Myers se simte jignit de atitudinea lui Tilden şi părăseşte terenul. Eforturile organizatorilor de a găsi alt oficial rămân fără rezultat aşa că meciul continuă fără arbitru de scaun sau de linie”. Tilden şi Aussem câştigă meciul cu scorul de 1-6; 6-0; 6-3.

Leave a Reply

Top