SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Ce a declarat Horia Tecău după ce a cucerit titlul la Zagreb

Ce a declarat Horia Tecău după ce a cucerit titlul la Zagreb

Dick Norman şi Horia Tecău au jucat pentru prima dată împreună şi au câştigat titlul la Zagreb

Horia Tecău a obţinut, la Zagreb, prima victorie de dublu din acest an. Partenerul său nu a fost cel obişnuit, suedezul Robert Lindstedt, care este accidentat, ci veteranul belgian Dick Norman (39 de ani). Cei doi i-au învins cu 6-3, 6-4 pe principalii favoriţi, spaniolii Marcel Granollers şi Marc Lopez. Tecău şi Norman au dominat de o manieră categorică meciul, care a durat 70 de minute: nu au oferit nici măcar o şansă de break adversarilor şi nu au cedat decât 9 puncte pe propriul serviciu! În continuare puteţi vedea ce au declarat după finală cei doi campioni, care au împărţit un cec de 22.000 de euro şi au obţinut câte 250 de puncte în clasamentul mondial.

Cei patru finalişti ai probei de dublu de la Zagreb

AICI PUTEŢI CITI POVESTEA PARTENERIATULUI DINTRE TECĂU ŞI LINDSTEDT, REFLECTATĂ ÎN REVISTA OFICIALĂ A ATP, DEUCE

“Este foarte plăcutsă joc, în sfârşit, de aceeaşi parte a fileului cu Horia”, a spus Norman, care la cei 39 de ani ai săi a obţinut al patrulea titlu de dublu din 6 finale disputate. Ultimul succes fusese obţinut la s’Hertogenbosch, în 2009, cu un an înainte ca Horia Tecău şi Robert Lindstedt să câştige în acelaşi loc, acelaşi trofeu.”Am jucat multe meciuri spectaculoase de-a lungul lui Horia de-a lungul timpului, inclusiv un 14-12 în setul decisiv la Wimbledon, în urmă cu câţiva ani. Aşa că mă bucură că am avut ocazia să pot spune că a fost o plăcere să mă aflu pe acelaşi teren cu el”, a mai spus uriaşul stângaci, care măsoară 2,03 m.

CITEȘTE ȘI:  Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Wimbledon

În vârstă de 26 de ani, Horia Tecău – care a început sezonul cu o finală pierdută la Brisbane – a cucerit al şaselea titlu de dublu din carieră. “Am făcut un meci cu adevărat bun şi de aceea am câştigat astăzi. Este prima oară când joc împreună cu Dick şi vreau să-i mulţumesc pentru această săpttămână deosebită. Am jucat un tenis bun pe tot parcursul turneului, ne-am distratşi ne-am bucurat să fim aici, în Zagreb. A fost o săptămână cu adevărat plăcută şi sper să revenim aici şi anul viitor”, a declarat şi constănţeanul.

Top