SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Juan Martin del Potro, cea mai spectaculoasă ascensiune a începutului de an. A urcat 400 de locuri în 3 săptămâni!

Juan Martin del Potro, cea mai spectaculoasă ascensiune a începutului de an. A urcat 400 de locuri în 3 săptămâni!

Juan Martin del Potro

Campion la US Open în 2009, argentinianul Juan Martin del Potro a jucat în doar trei turnee anul trecut, din cauza unei accidentări, dar şi-a făcut o revenire senzaţională în circuit în 2011. El a reuşit să câştige aseară, la Delray Beach, primul titlu de la răsunătorul succes de la New York, din urmă cu un an şi jumătate. Coroborat cu rezultatele bune obţinute în primele turnee ale lui 2011 – a ajuns măcar în sferturile de finală în majoritatea dintre ele – argentinianul a urcat până pe locul 89 în clasamentul mondial. Adică este cu 395 de poziţii mai sus decât era pe 7 februarie, când ocupa locul 484 ATP! Absolut fabulos, dar meritat pentru un jucător care este considerat unul dintre cei mai valoroşi din circuitul mondial. Din fericire, nu va juca împotriva României în meciul de Cupa Davis.

AICI VEDEŢI UN CLIP CU DEL POTRO ÎN ROL DE MARINAR LA SYDNEY

În ultimul act la Delray Beach, turneu dotat cu premii în valoare totală de 442.000 de dolari, Del Potro l-a învins cu scorul de 6-4 6-4 pe sârbul Janko Tipsarevic, fîcând ca palmaresul lui în finalele disputate în SUA să rămână imaculat: 5 finale disputate, 5 titluri câştigate! De asemenea, el a ajuns la al optulea titlu ATP al carierei, din 11 finale disputate.

Leave a Reply

Top