SUNTETI AICI
ACASA > Stiri > Roland Garros-ul rămâne în aceeaşi locaţie şi din 2016! Proiectul mutării locaţiei turneului de Grand Slam într-o altă locaţie a picat azi!

Roland Garros-ul rămâne în aceeaşi locaţie şi din 2016! Proiectul mutării locaţiei turneului de Grand Slam într-o altă locaţie a picat azi!

Pe terenul central de la Roland Garros au ridicat trofele deasupra capului atât Ilie Năstase cât şi Virginia Ruzici

O veste bună pentru iubitorii tenisului pe zgură. Turneul de tenis de la Roland Garros se va juca în continuare în aceeaşi celebră locaţie din Paris, consilierii respingând proiectul mutării competiţiei în altă arenă din 2016. Fuseseră depuse trei proiecte de noi locaţii ale turneului, toate din suburbii ale Parisului, numai că toate variantele erau extrem de costisitoare.

“Am respins proiectul de mutare a locaţiei şi ne vom axa pe extinderea şi modernizarea bazei istorice din Porte d’Auteuil”, a declarat unul dintre oficialii francezi. În primul tur de vot a picat propunerea mutării în suburbia Gonesse, după care, în al doilea a fost respins proiectul care viza mutarea în împerjurimile Palace of Versailles. În turul decisiv de scrutin, arena de la Roland Garros a rămas în duel direct cu suburbia estică de la Marne-la-Vallee, cea care găzduieşte, de asemenea, şi celebrul parc Disneyland Paris. Istoria a învins, două treimi din votanţi optând pentru păstrarea vechii locaţii.

Gazdă a French Open de 86 de ani, arenele de la Roland Garos se întind pe o suprafaţă de 8,5 hectare, adică mai puţin de jumătate decât suprafaţa totală a Wimbledonului, care se întinde pe 18,5 hectare. De fapt, centrul de la Paris este cel mai mic dintre toate care găzduiesc turnee de Grand Slam şi senzaţia de aglomerare este extrem de pregnantă. Tocmai de aceea, oficialii francezi intenţionează să extindă arenele pe o suprafaţă de 13,5 hectare. Pe lîngă renovările absolut obligatorii pentru a putea ţine pasul cu vremurile, terenul Philippe Chartier ca avea acoperiş retractabil şi, de asemenea, se va construi un nou teren, cu o capacitate de 8.000 de spectatori.

CITEȘTE ȘI:  Roland Garros: Marius Copil, singurul român care evoluează duminică

Costul total al renovărilor la Roland Garros este estimat la aproape 300 de milioane de euro, în vreme ce mutarea locaţiei în oricare din celelalte trei zone ar fi costat municipalitatea între 450 şi 750 de milioane de euro.

3 thoughts on “Roland Garros-ul rămâne în aceeaşi locaţie şi din 2016! Proiectul mutării locaţiei turneului de Grand Slam într-o altă locaţie a picat azi!

  1. Imi pare extrem de bine ca Roland Garros-ul ramane unde este. Nu-mi pot imagina acea nuanta rosie unica a zgurei pariziene altundeva decat pe arena centrala. Are un farmec aparte si o eleganta tipic franceza acest turneu, care n-ar trebui stricat, si sper ca nu va fi stricat niciodata.

    1. Asa este, aveti dreptate. Este o mare victorie a tenisului, după părerea mea. Se pierdea, cred, tot farmecul acestui turneu de legendă.

Leave a Reply

Top