SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Romania joaca in Cupa Federatiei la 10 kilometri de Egipt!

Romania joaca in Cupa Federatiei la 10 kilometri de Egipt!

Sorana Cirstea

Componentele echipei Romaniei de Cupa Federatiei – Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, Sorana Cirstea si Cristina Dinu – nu au, in aceste zile, emotii doar pentru meciurile din grupa, ci si pentru pripria lor siguranta. Aceasta deoarece localitatea israeliana Eilat, unde se disputa meciurile zonei euro-africane, se afla la mai putin de 10 km distanta de Egipt, o tara greu incercata de lupte interne!

AICI VEDETI CUM ARATA BAZA DIN EILAT, UNDE SE VOR DESFASURA PARTIDELE

Chiar daca organizatorii au dat asigurari ca nimic nu se poate intampla, este de asteptat ca oricum sa existe o stare de stres suplimentara pentru toate participantele, inclusiv pentru liderul mondial, daneza Caroline Wozniacki. Lucru firesc pana la urma… Distanta intre Eilat si orasul egiptean Taba este de doar 9,6 km, dupa cum puteti vedea din aceasta harta.

In ceea ce priveste programul echipei noastre, Romania va juca mai intai, miercuri, in compania Olandei, care le are in componenta pe Michaela Krajicek si Arantxa Rus. Meciul va incepe la ora 17.00 (ora Romaniei). Joi, va veni meciul cu mai slab cotata echipa a Letoniei (tot ora 17.00), iar vineri, meciul care se anunta cel mai periculos, dar care a devenit mai simplu prin accidentarea lui Agnes Szavay, cel cu Ungaria (ora 17.00). Sambata vor avea loc meciurile din play-off, intre castigatoarele grupelor. Practic vor fi doua finale, castigatoarele imperechindu-se intre ele si invingatoarea meciului obtinand dreptul de a juca in barajul de promovare in Grupa a II-a mondiala.

CITEȘTE ȘI:  Marius Copil s-a calificat în optimile de finală la challenger-ul de la Heilbron

Sistemul de joc in Cupa Federatiei este putin mai simplu decat in Cupa Davis, fiecare intalnire fiind compusa din trei partide: doua de simplu si una de dublu. Spre deosebire de Cupa Davis, unde Grupa Mondiala este compusa din 16 echipe, in Cupa Federatiei Grupa Mondiala este compusa din 8 echipe, grupa a II-a Mondiala tot din 8 echipe, iar restul formatiilor sunt impartite in trei divizii valorice pe baza unor criterii geografice.

Leave a Reply

Top