SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 7 martie în istoria tenisului: În 1960, la Ostrava, s-a născut o legendă a tenisului: Ivan Lendl

7 martie în istoria tenisului: În 1960, la Ostrava, s-a născut o legendă a tenisului: Ivan Lendl

Ivan Lendl

7 martie este o zi scrisă cu litere de aur în istoria tenisului mondial. În urmă cu 51 de ani, în oraşul Ostrava, din fosta republică Cehoslovacia – acum se află în Cehia – se năştea unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile: Ivan Lendl. De opt ori campion în turneele de Grand Slam – singurul care-i lipseşte este Wimbledonul – de patru ori câştigător al Turneului Campionilor, el a marcat tenisul anilor 80. În continuare puteţi vedea şi alte întâmplări petrecute în această zi în istoria tenisului mondial.

Vincent Spadea

2004. Jucând în cel de-al 223-lea turneu ATP, americanul Vincent Spadea reuşeşte, în sfârşit, să-şi adjudece titlul, învingându-l pe Nicholas Kiefer cu 7-5, 6-7 (5), 6-3 în finala turneului Franklin Templeton din Scottsdale, Arizona. Spadea declară: „Sunt foarte entuziasmat şi este o mare victorie pentru mine… Mai bine mai târziu decât niciodată. Nu credeam că o să simt atâta presiune pe umerii mei… doar am fost la atâtea finale încât devine ridicol. Dar am fost în Top 20 şi nu prea vezi mulţi jucători care să fi atins nivelul acela fără să câştige un titlu… Să câştigi un titlu, să-i baţi pe parcurs pe Roddick şi Blake, să pari gata să ieşi din competiţie în orice moment şi apoi să faci un efort tot mai mare ca să ajungi în finală – e minunat. Ar trebui să mă uit în dicţionar după un cuvânt mai potrivit.”

Jim Courier a devenit pentru prima dată lider mondial la 10 februarie 1992

1993. Nr. 1 mondial, americanul Jim Courier, îl învinge pe nr. 14 Wayne Ferreira cu 6-3, 6-3, 6-1 în finala cupei Newsweek Champion din Indian Wells, California. „Am avut parte de multe puncte gratis”, spune Courier care a beneficiat de 51 de greşeli neforţate de la Ferreira.

Steffi Graf

1987. În vârstă de doar 17 ani, Steffi Graf are nevoie de doar 58 de minute pentru a o învinge pe Chris Evert Lloyd cu 6-1, 6-2, câştigând campionatul Lipton din Key Biscane, Florida. Victoria lui Graff vine după ce a învins-o pe nr. 1 mondial Martina Navratilova cu 6-2, 6-2 în semifinală. După meci, Evert o laudă pe adolescenta din Germania, zicând că are tehnica necesară pentru a câştiga toate cele 4 titluri importante. Chris Evert spune: „Nu ştiu cine va termina nr. 1 anul acesta. Dar nu există nici un motiv pentru care Steffi nu poate câştiga toate titlurile majore. Va fi foarte, foarte greu s-o bată cineva anul acesta.”

Ivan Lendl

1960. Ivan Lendl, omul care a jucat mai multe finale de simplu decât oricine din istoria tenisului, se naşte la Ostrava, Cehoslovacia. Lendl joacă 19 finale de simplu importante, câştigând 8 titluri, încluzând 3 US Openuri din 1985 până în 1987. Lendl reuşeşte să câştige primul titlu important la Roland Garros, în 1984, recuperând deficitul de 2 seturi în finală şi învingându-l pe John McEnroe. Câştigă la Paris şi în 1986 şi 1987. Îşi ajudecă şi două titluri australiene în 1989 şi 1990, dar nu reuşeşte să câştige nici un titlu la Wimbledon, pierzând finalele în 1986 şi 1987.

AICI ÎL PUTEŢI VEDEA PE IVAN LENDL JUCÂND TENIS SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ, LA MADISON SQUARE GARDEN DIN NEW YORK, ÎMPREUNĂ CU JOHN MCENROE, ANDRE AGASSI ŞI PETE SAMPRAS

AICI PUTEŢI VEDEA CE FETE MARI ARE IVAN LENDL

AICI PUTEŢI AFLA CÂND A DEVENIT PENTRU PRIMA DATĂ LIDER MONDIAL IVAN LENDL

Leave a Reply

Top