SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 10 martie în istoria tenisului: În 2008 s-a organizat meci istoric: Roger Federer – Pete Sampras

10 martie în istoria tenisului: În 2008 s-a organizat meci istoric: Roger Federer – Pete Sampras

Roger Federer şi Pete Sampras înaintea meciului direct

În urmă cu trei ani, aproape 17.000 de oameni au urmărit cu sufletul la gură un meci cu totul şi cu totul special. Roger Federer, cel mai în formă jucător al acelui moment, şi singurul care putea depăşi atunci recordul lui Pete Sampras de titluri de Grand Slam – avea sa-l depăşească apoi – şi legendarul american aveau să se întâlnească într-un meci demonstrativ şi nu prea. Un meci în care virtuozitatea loviturilor a tranchilizat Madison Square Garden. În continuare puteţi citi şi alte întâmplări petrecute în istoria tenisului mondial în ziua de 10 martie.

Roger Federer
Pete Sampras

2008. 19.690 de oameni, incluzându-l pe jucătorul de golf Tiger Woods, au împânzit Madison Square Garden din New York pentru meciul demonstrativ dintre Roger Federer şi Pete Sampras. Federer, deţinătorpe atunci a 12 titluri de Grand Slam, se înfrunta cu Sampras, deţinătorul a 14 titluri de Grand Slam într-un meci de 3 seturi încheiat cu 6-3, 6-7 (4), 7-6 (6) într-o celebrare, uneori competitivă, a tenisului.

AICI VEDEŢI CUM S-AU DISTRAT FEDERER ŞI SAMPRAS ÎN URMĂ CU O SĂPTĂMÂNĂ, LA LOS ANGELES

Sampras spune: „A fost o noapte minunată pentru tenis.” Associated Press scrie despre meci: „Au fost momente când, dacă mijeai ochii, puteai să juri că ăla era vechiul Sampras, iar nu un Sampras vechi. Au fost momente când, dacă ascultai zgomotul rachetei tăind aerul, ai fi putut jura că Federer dă ce e mai bun din el. Şi au fost momente când, urmărindu-l pe Sampras cum îşi aruncă racheta pe jos cu dezgust sau pe Federer ridicând arătătorul pentru a celebra 4 aşi într-un singur ghem, nu mai conta dacă acest meci avea miză sau nu.” Federer declară după meci: „nu cred că în seara asta a contat cine a câştigat sau a pierdut. Amândoi am încercat să facem tot ce am putut şi să ne distrăm, în acelaşi timp, şi până la urmă asta am făcut.”

ÎN CONTINUARE PUTEŢI VEDEA IMAGINI DIN TIMPUL MECIULUI FEDERER – SAMPRAS DIN 2008

Mats Wilander în timpul meciului demonstrativ de la Delray Beach

2006. Turneul „campionilor” se întoarce în Statele Unite pentru prima dată din 2001. „Circuitul veteranilor” debutează la Naples, Florida, cu Mats Wilander învingându-l pe Aaron Krickstein cu 2-6, 6-2, 10-2 în turul de deschidere al seriei. Cofondatorul circuitului, Jim Courier îl învinge pe Mikael Pernfors cu 6-2, 6-2 iar în ultimul meci al zilei, Pat Cash îl surprinde pe John McEnroe cu 2-6, 7-6 (5), 10-6 în tie-break-ul seriei.

Jim Courier

1991. Jim Courier, 20 de ani, nr. 26 mondial, câştigă cel de-al doilea lui titlu la simplu, învingându-l pe nr. 5 mondial, Guy Forget cu 4-6, 6-3, 4-6, 6-3, 7-6 (4), câştigând cupa Newsweek Champions din Indian Wells, California. „Să câştig – şi o să sune ca un cliche – e o onoare pentru mine”, spune Courier.

Rod Laver

1971. Cap de serie nr. 1, Rod Laver este învins de britanicul Mark Cox cu 6-3, 4-6, 6-3, 7-6 în turul 3 al Openului Australian de la Sydney. Cap de serie nr. 3 John Newcombe este şi el învins de Marty Riessen cu 7-6, 1-6, 7-6, 7-6.

Leave a Reply

Top