SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 16 martie în istoria tenisului: În 2007, Federaţia Franceză de Tenis anunţă premii egale pentru fete şi băieţi la Roland Garros

16 martie în istoria tenisului: În 2007, Federaţia Franceză de Tenis anunţă premii egale pentru fete şi băieţi la Roland Garros

Pe terenul central de la Roland Garros au ridicat trofele deasupra capului atât Ilie Năstase cât şi Virginia Ruzici

În urmă cu patru ani, ultimul bastion al discriminării în turneele de Grand Slam a căzut. Federaţia Franceză a anunţat că din 2007, la turneul de la Roland Garros se vor acorda premii în bani egale pentru fete şi băieţi, nu doar campionilor. Roland Garros-ul era ultimul turneu de Mare Şlem care nu introdusese această măsură. În continuare puteţi vedea alte întâmplări petrecute în tenisul mondial în ziua de 16 martie.

Andy Roddick

2008: Americanul Andy Roddick rupe două rachete şi, într-un acces de furie, trimite o minge în afara arenei în meciul pierdut cu 6-4, 6-4 în faţa germanului Tommy Haas, elevul fostului său antrenor, Dean Goldfine la turneul de la Indian Wells.

Pe terenul central de la Roland Garros au ridicat trofele deasupra capului atât Ilie Năstase cât şi Virginia Ruzici

2007. Federaţia Franceză de Tenis anunţă că va oferi premii egale în bani atât la feminin cât şi la masculin începând cu Roland Garros-ul din acelaşi an, devenind ultimul dintre cele patru turnee de Grand Slam care face acest lucru. Christian Bimes, preşedintele FFT: “A fost obiectivul nostru încă din 2005. Anul trecut, primul pas a fost să acordăm premii egale pentru câştigătorii de la masculin şi feminin. În 2007, paritatea va fi totală”. Amelie Mauresmo, numărul 1 mondial: “E o veste foarte bună pentru tenisul feminin, şi pentru femei în general. Ca franţuzoaică, sunt foarte mândră şi fericită că organizatorii French Open au luat această decizie”.

Victor Pecci

1987. Într-un meci încheiat la ora 2.35 dimineaţa, Victor Pecci din Paraguay, îl învinge pe Aaron Krickstein cu 6-2, 8-6, 9-7, ducând scorul final la 3-2 pentru sud-americani în primul tur al Cupei Davis, desfăşurat la Asuncion. Victoria lu Pecci vine după ce Hugo Chapacu l-a învins, cu o zi mai devreme, pe Jimmy Arias. Victoria lui Pecci declanşează o isterie generală pe arenă, totul culminînd cu turul de onoare făcut de componenţii echipei paraguayene pe umerii suporterilor. Căpitanul nejucător al americanilor, Tom Gorman, declară: “Cred că lumea tenisului trebuie să recunoască faptul că Paraguay e greu de învins când joacă la Asuncion. Nu ştiu dacă am fi putut face mai mult decât am făcut. Evident, sunt foarte dezamăgit”.

VEDEŢI AICI CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN MECIUL CHAPACU – ARRIAS.

Leave a Reply

Top