SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 19 martie în istoria tenisului: În 1989, Miloslav Mecir este ultimul jucător care ia un titlu ATP cu o rachetă de lemn!

19 martie în istoria tenisului: În 1989, Miloslav Mecir este ultimul jucător care ia un titlu ATP cu o rachetă de lemn!

Miloslav Mecir

În urmă cu 22 de ani, istoria tenisului s-a schimbat. Cehul Miloslav Mecir a marcat sfârşitul unei ere, fiind ultimul care a reuşit să cucerească un titlu ATP jucând cu o rachetă din lemn. De atunci, tehnologia a luat locul tradiţiei, iar totul s-a schimbat. Viteza de joc a devenit alta, loviturile s-au modificat, spectacolul s-a transformat. În continuare puteţi vedea alte evenimente petrecute în tenisul mondial în ziua de 19 martie.

2006: Roger Federer devine primul jucător care câştigă a treia oară consecutiv titlul la Indian Wells. El îl învinge în finală, cu 7-5, 6-3, 6-0 pe americanul James Blake.

Miloslav Mecir

1989: Miloslav Mecir devine ultimul jucător care câştigă un turneu ATP jucând cu o rachetă de lemn. El îl învinge pe Yannick Noah cu 3-6, 2-6, 6-1, 6-2, 6-3 în finala de la Indian Wells.

Hana Mandlikova

1988: Hana Mandlikova ratează cinci mingi de meci, îşi pierde calmul şi este învinsă de vest-germanca Sabine Auer, nr. 289 WTA, cu 4-6, 7-6 (3), 7-5 în turul trei la Indian Wells. Mandlikova este atât de supărată de o minge “dată în teren” de arbitrul de linie, pe care o văzuse aut, la scorul de 5-5 în setul trei, încât după meci, trimite o minge în diercţia acestuia, ratându-l “la mustaţă”. “Nu regret nimic”, spune ea după meci. ” Munceşti trei ore, mingea este la 5 metri în afara terenului şi el o vede înăuntru. Dacă nu era un moment important nu aş fi fost atât de supărată. Dar, evident, nu am putut trece peste asta”.

CITEȘTE ȘI:  1 martie în istoria tenisului: În 1998 surorile Williams câştigă primul lor titlu la dublu! În finală au învins-o pe Cătălina Cristea!

2 thoughts on “19 martie în istoria tenisului: În 1989, Miloslav Mecir este ultimul jucător care ia un titlu ATP cu o rachetă de lemn!

Leave a Reply

Top