SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 2 martie în istoria tenisului: În 2003, japoneza Ai Sugiyama joacă patru meciuri într-o zi, câştigând două titluri!

2 martie în istoria tenisului: În 2003, japoneza Ai Sugiyama joacă patru meciuri într-o zi, câştigând două titluri!

Ai Sugiyama

8 ani au trecut de la una dintre cele mai interesante zile din istoria tenisului. Japoneza Ai Sugiyama – fost lider mondial la dublu în 2000 şi numărul 8 mondial la simplu în 2004 – a reuşită să dea dovadă de o voinţă şi o rezistenţă ieşite din comun. Ea a reuşit să cucerească titlurile la simplu şi la dublu la Scottsdale, după ce, în dimineaţa finalelor, jucase şi semifinalele, amânate din cauza ploii. O peformanţă extraordinară, care nu are cum să nu fie scrisă cu litere mari în cartea de istorie a tenisului. În continuare puteţi afla şi alte întâmplări petrecute de-a lungul timpului în ziua de 2 martie în istoria tenisului. 

Ai Sugiyama

2003. Japoneza Ai Sugiyama intră în istorie, fiind una dintre puţinele jucătoare din lume care dispută patru meciuri într-o zi şi câştogă două titluri la acelaşi turneu, State Farm Classic din Scottsdale, Arizona. Ea a stat în total pe teren 6 ore şi 19 minute, obţinând titlul la simplu şi la dublu. Sugiyama începe la ora 10 dimineaţa prin a juca semifinala amânată din cauza ploii cu o zi înainte şi o învinge pe Alexandra Stevenson cu 6-7 (2), 6-2, 7-6 (7), salvând 3 mingi de meci. Apoi japoneza face pereche cu Kim Clijsters şi câştigă semifinala împotriva franţuzoaicelor Marion Bartoli şi Stephanie Cohen-Aloro cu 7-5, 6-0. Se înfruntă apoi cu partenera sa, Kim Clijsters, în finala de simplu, câştigând titlul cu 3-6, 7-5, 6-4. Apoi, ea şi Clijsters le înving pe americancele Lindsay Davenport şi Lisa Raymond cu 6-1, 6-4 şi obţin victoria la dublu într-un meci care se termină la 8.10 seara, la 10 ore de la începutul primului meci.

Richie Reneberg

1993. Richey Reneberg îl învinge pe Stefan Edberg cu 6-3, 4-6, 6-4 în al doilea tur al turneului Newsweek Champions din Indian Wells, California. „Este prima dată când am reuşit să înving în faţa unui jucător din Top 5, dar nu e nici un dubiu că n-a jucat la adevărata lui valoare”, a spus Reneberg.

Pete Sampras

1988. Pete Sampras, în vârstă de 16 ani, jucând  în cel de-al doilea turneu profesionist din viaţa lui, înregistrează cea mai mare victorie a carierei, învingându-l pe fostul star al echipei americane de Cupa Davis, Eliot Teltscher, în primul tur al turneului de la Indian Wells. Teltscher, cap de serie nr. 10 declara: „Am simţit că pierd în faţa unui jucător bun. E un jucător bun. Asta e concluzia mea. N-am jucat meciul vieţii mele acolo. Am jucat mai mult de probă. El serveşte bine, joacă pe sus şi e agresiv. Trebuia să servesc bine şi să trimit mingea în adâncime. Dar el e deştept. Mi-a luat al doilea serviciu şi a avansat. De câte ori primea o minge scurtă, o lovea şi venea la fileu. M-a presat tot meciul în momentele în care nu trimiteam mingea destul de în adâncime pentru a-l ţine departe de fileu”. Sampras pierde în turul 3 în faţa spaniolului Emilio Sanchez cu 7-5, 6-2 iar doi ani şi jumătate mai târziu devine cel mai tânăr campion al US Open-ului, la vârsta de 19 ani.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close