SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 22 martie în istoria tenisului: În 2006 s-a cerut pentru prima dată un challenge!

22 martie în istoria tenisului: În 2006 s-a cerut pentru prima dată un challenge!

Jamea Jackson

Cinci ani au trecut decât sistemul Hawk Eye, cel care a îndreptat multe erori de arbitraj de-a lungul timpului, a fost folosit pentru prima dată. Prima jucătoare care a cerut un challenge a fost o americancă al cărei nume nu spune prea multe, Jamea Jackson. Dar care va rămâne în istorie ca fiind prima care s-a folosit de această invenţie. Tot astăzi se împlinesc şi 38 de ani de la prima întâlnire dintre două genii ale tenisului feminin: Martina Navratilova şi Chris Evert! Aveau să se mai întâlnească de alte 79 de ori!

2006. Americanca Jamea Jackson intră în istoria tenisului, fiind prima jucătoare ce cere un challenge, solicitând utilizarea noului „Hawk eye”, sistemul instant de reluare, în primul tur al openului NASDAQ de la Key Biscayne disputat în faţa lui Ashley Harkleroad. Jackson uzează de challenge la primul punct din setul 2, după ce o lovitură de dreapta considerată de ea în teren a fost strigată de arbitru ca fiind în out. Decizia de challenge îi este deferită unui alt arbitru care urmăreşte reluarea şi confirmă că mingea a fost afară. Jackson spune: „Vroiam doar să fiu prima”. Meciul se încheie cu victoria Jameei Jackson, care o învinge pe Harkleroad cu 7-5, 6-7 (3), 7-5.

1973. În prima întâlnire din una din cele mai cunoscute rivalităţi din sport, Chris Evert o învinge pe Martina Navratilova în primul tur al turneului de la Akron, Ohio, primul din cele 80 de meciuri în care cele două vor sta faţă în faţă. La general, Navratilova conduce cu 43-37.

CITEȘTE ȘI:  8 februarie în istoria tenisului: În 1930, un arbitru de scaun a plecat de pe teren de supărare!

Leave a Reply

Top