SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 28 martie în istoria tenisului: În 1999 s-a disputat prima finală între surorile Williams

28 martie în istoria tenisului: În 1999 s-a disputat prima finală între surorile Williams

Surorile Williams au dominat tenisul mondial mult timp

28 martie este o zi specială în istoria familiei Williams. Nu numai că în urmă cu 12 ani Venus o învingea pe Serena în finală la Key Biscayne – aceasta fiind prima din multele finale disputate de-a lungul timpului de cele două surori – dar, de-a lungul timpului, pe 28 martie, fie Venus, fie Serena, au obţinut victorii importante. De asemenea, astăzi se împlinesc 7 ani de la prima victorie a lui Rafael Nadal în faţa lui Roger Federer.

Rafael Nadal

2004. În vârstă de 17 ani, Rafael Nadal înregistrează prima lui mare victorie a carierei, învingându-l în premieră pe liderul mondial, Roger Federer, cu 6-3, 6-3 în turul al treilea al turneului de la Key Biscayne. Nadal, cel mai tânăr jucător de pe tabloul principal al competiţiei, a declarat la finalul partidei: “Am jucat tenisul perfect”. Federer, care suferise doar a doua înfrângere în 24 de meciuri disputate în 2004, a spus despre viitorul lui rival legendar: “A avut câteva lovituri realmente incredibile şi asta este ceea ce fac tinerii azi. Am auzit foarte multe despre el şi am văzut câteva din meciurile lui, astfel că pentru mine nu e o atât de mare surpriză”.

Serena Williams

2002. Serena Williams are nevoie de doar 50 de ani pentru a o învinge pe sora ei mai mare, Venus, cu 6-2, 6-2 în semifinalele turneului de la Key Biscayne. În cealaltă semifinală, Jennifer Capriati a avut mult mai mult de luptat. Ea a câştigat după două ore şi 8 minute şi după ce a salvat două mingi de meci în faţa Monicăi Seles, pe care a învins-o cu 4-6, 6-3, 7-6 (3).

1999. În prima finală a unui mare turneu din ultimii 115 ani jucată între două surori, Venus Williams a învins-o pe sora sa mai mică, Serena, cu 6-1, 4-6, 6-4 şi a cucerit titlul la Key Biscayne. Meciul este marcat de tatăl finalistelor, Richard, care a avut mai multe bannere la el în tribune. Pe ele scria fie “Bine aţi venit la show-ul familiei Williams”, fie “Nu i se putea întâmpla ceva mai bun unei familii mai bune”. Ultima finală disputată între surori fusese cea de la Wimbledon, din 1884, când Maud Wilson a învins-o pe sora ei mai mare, Lilian Watson.

1998. În vârstă de 17 ani, Venus Williams a învins-o cu 2-6, 6-4, 6-1 pe rusoaica Ana Kurnikova (16 ani) în finala turneului de la Key Biscayne. “Este bine pentru ea de fapt nu m-a învins. Eu am făcut toate greşelile. Asta îmi dă încredere că în viitor voi putea juca mai bine. Nu m-a bătut ea. Eu am pierdut”, a declarat Kurnikova după meci.

Leave a Reply

Top