SUNTETI AICI
ACASA > Istoria tenisului pe zile > 29 martie în istorie tenisului: În 1998, Marcelo Rios devine pentru prima dată lider mondial

29 martie în istorie tenisului: În 1998, Marcelo Rios devine pentru prima dată lider mondial

Marcelo Rios

13 ani au trecut de când unul dintre cei mai exotici jucători de prim plan din circuitul mondial, chilianul Marcelo Rios, şoca lumea tenisului prin ocuparea primului loc în clasamentul mondial. Într-o perioadă în care Pete Sampras, Andre Agassi sau Jim Courier făceau legea, acest sud-american cu figură de incaş reuşea imposibilul.

Marcelo Rios

1998. Chilianul Marcelo Rios îşi asigură primul loc în clasamentul mondial după ce îl învinge cu 7-5, 6-3, 6-4 pe Andre Agassi în finala turneului de la Key Biscayne. Victoria lui Rios dă naştere unor manifestaţii de stradă în Santiago de Chile, capitala ţării natale a tenismenului, acolo unde mii de oameni au ieşit pe străzi strigând, fluturând steaguri şi cântând în onoarea noului lider mondial. Rios devenea numărul 1 în locul americanului Pete Sampras. “Mai întâi de toate, pentru Chile nu e ceva obişnuit ca un jucător de la noi să fie lider mondial. Noi niciodată nu am avut un asemenea campion în tenis”, a declarat Rios.

1991. Jim Courier îşi face debutul în echipa de Cupa Davis a SUA, pierzând cu scorul de 6-4, 2-6, 7-5, 6-4 meciul cu Luis Herrera, din Mexic, în partida de deschidere a întâlnirii din Grupa Mondială disputată la Mexico City.

CITEȘTE ȘI:  27 februarie în istoria tenisului: În 2005, Wayne Arthurs devine, la 33 de ani, cel mai vârstnic jucător campion pentru prima dată în carieră

Leave a Reply

Top