Copilul teribil al tenisului american, Andy Roddick, a făcut în urmă cu exact trei ani un anunţ surpriză: a renunţat la colaborarea cu celebrul său antrenor Jimmy Connors, cu care se pregătise în ultimii doi ani. Culmea, anunţul a fost făcut în conferinţa de presă de după victoria cu Rafael Nadal, din optimile turneului de la Dubai şi tocmai de aceea totul a fost cu atât mai şocant. În alte întâmplări memorabile petrecute în tenisul mondial în ziua de 6 martie, să mai amintim că în 2006 s-a luat decizia introducerii sistemului Hawk Eye la US Open – a fost primul turneu la care s-a folosit tehnologia care a schimbat tenisul – iar în 1983 John McEnroe a suferit cea mai mare umilinţă în Cupa Davis, câştigând doar 5 game-uri în faţa argentinianului Guillermo Villas.
2008. Andy Roddick îl învinge pe numărul 2 mondial, Rafael Nadal cu 7-6 (5), 6-2 în optimile de finală ale openului de la Dubai iar la conferinţa de presă de după meci anunţă încetarea colaborarii sale cu Jimmy Connors, după aproape doi ani de antrenorat. „Am un respect deosebit pentru Jimmy Connors”, spune Roddick. „Îi mulţumesc pentru tot. I-a fost greu să ma antreneze part-time. Probabil că n-a obţinut rezultatele pe care le dorea, dar, în acelaşi timp, el era pensionat înainte de a începe să mă antreneze. Am rămas prieteni şi îi mulţumesc pentru tot ce a putut să-mi dea şi pentru că a renunţat la pensionare pentru a mă antrena pe mine.” Connors, deţinător a 109 titluri – incluzând 5 US Open-uri, s-a angajat să lucreze cu Roddick după Wimbledon-ul din 2006 când cariera acestuia se afla într-un impas. „M-a ajutat să-mi îmbunătăţesc mişcarea în teren şi să-mi ajustez jocul,” spune Roddick. „Mi-a îmbunătăţit reverul drastic – acum e mult mai viguros – şi spiritul de luptător. Când am început colaborarea eram foarte aproape de a renunţa. Am avut încredere în el că mă va aduce iar în primii 5 şi într-o finală de Gran Şlem.”
2006. Federaţia Americană de tenis, ATP şi WTA anunţă că tehnologia electronică de linie, împreună cu sistemul de challenge pentru jucător vor deveni parte a tenisului profesionist în Statele Unite începând cu US Open-ul din 2006, primul turneu important care introduce procedeul de reluare instantanee şi challenge-ul jucatorului.
2001. La câteva ore după ce Pete Sampras este învins de australianul Andrew Ilie cu 3-6, 7-6 (2), 6-4 în primul tur al turneului Franklin Templeton din Scottsdale, Arizona, Andre Agassi se alătură „rivalului său”, pierzând în primul tur în faţa spaniolului Francisco Clavet cu 6-1, 6-7 (2), 7-5, fiind prima dată din 1989 când atât Sampras cât şi Agassi sunt eliminaţi în primul tur al aceluiaşi turneu.
1993. Adeptul propriei declaraţii „cu cât câştigi mai des, cu atât mai de neînvins te simţi”, Jim Courier îl învinge pe Michael Chang cu 6-4, 6-4 în semifinala cupei Newsweek Champion de la Indian Wells, California. Chang declară despre Courier: „Lovitura lui de dreapta e o armă, la fel ca şi atitudinea lui.”
1991. În ceea ce numeşte „o imensă victorie”, Jim Grabb îl învinge pe John McEnroe, fratele partenerului lui de dublu, Patrick, cu 7-6 (7), 7-5 în turul doi al cupei Newsweek Champion din Indian Wells, California. Grabb, nr. 73 mondial declară: ”Când Borg juca cu McEnroe, ţineam cu McEnroe, şi-acum mă simt puţin ciudat.”
1988. Boris Beker are nevoie de 3 ore şi 4 minute, la o temperatură de 40 de grade Celsius, pentru a-l învinge pe Emilio Sanchez cu 7-5, 6-4, 2-6, 6-4, în finala Cupei Newsweek Champion de la Indian Wells, California.
1983. John McEnroe suferă cea mai mare înfrângere a carierei sale în Cupa Davis, reuşind să câştige doar 5 ghemuri din meciul pierdut în faţa lui Guillermo Vilas cu 6-4, 6-0, 6-1, ceea ce-i va aduce Argentinei calificarea în turul doi la scorul de 3-2 împotriva Statelor Unite. Zece ani mai târziu, în cartea sa „Days of Grace”, fostul căpitan de Cupa Davis, Arthur Ashe, scrie despre etapele scăderii intensităţii în singura înfrângere a lui McEnroe din istoria Argentinei, „în timp ce se îndrepta spre linia de fund spre a relua jocul, la scorul de 1-4 în setul 3, în cea mai îngrozitoare înfrangere a echipei noastre din această competiţie, John s-a întors spre mine. Cu un surâs amar mi-a zis, îndreptându-şi recordajul: Ei bine, căpitane, mai ai ceva vorbe de înţelepciune pentru mine? Eu am zâmbit iar el s-a întors pe teren şi a pierdut. Cred că acela a fost cel mai frumos moment al nostru. Uneori, o înfrângere poate fi mai minunată şi mai satisfăcătoare decât multe victorii.”
1981. Arthur Ashe debutează în calitate de căpitan al echipei de Cupă Davis a Statelor Unite în prima zi a primului tur împotriva Mexicului, la Carlsbad, California. John McEnoe îl învinge pe Jorge Lozano cu 6-3, 6-1, 6-3, în timp ce Raul Ramirez câştigă în faţa lui Roscoe Tanner cu 3-6, 8-6, 6-3, 8-10, 6-3.
1975. 32 de membre ale WTA se întâlnesc în Boson, Massachusets şi decid să boicoteze desfăşurarea openului american dacă se va pune în practică decizia de schimbare a suprafeţei de joc de la iarbă la zgură. Reprezentantele WTA declară că ar prefera să joace pe o suprafaţă sintetică decât pe zgură, temându-se că o publicitate negativă care ar decurge din plictiseala de la meciurile jucate pe o suprafaţă lentă ar putea avea consecinşe de lungă durată în tenisul feminin. Chris Evert, vicepreşedinta WTA declara: „Toate fetele, în unanimitate, au căzut de acord să joace la un alt turneu decât să joace pe zgura de la Forest Hills. Tenisul feminin e mai antrenant pe suprafaţă rapidă.”