SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Incredibil! Campionii de dublu de la Indian Wells au decis cu 15 minute înaintea deadline-ului să se înscrie în concurs!

Incredibil! Campionii de dublu de la Indian Wells au decis cu 15 minute înaintea deadline-ului să se înscrie în concurs!

Alexandr Dolgopolov şi Xavier Mallise cu trofeul cucerit la Indian Wells

Turneul de la Indian Wells va rămâne în istorie ca unul dintre cele mai interesante din ultima perioadă. Pe de o parte pentru că la start s-au înscris 9 dintre primii 10 jucători de simplu ai lumii. Apoi, pentru că titlul a fost cucerit de o echipă aflată în premieră în această formulă: ucraineanul Alexandr Dolgopolov şi belgianul Xavier Mallise. Cei doi au învins cu scorul de 6-4, 6-7, 10-7 cuplul elveţian Roger Federer/ Stanislas Wawrinka, campion olimpic în 2008, neînvins de dinaintea începerii Jocurilor Olimpice. Iată în continuare câteva dintre cele mai interesante date ale finalei, multe dintre ele publicate de-a lungul zilei pe paginile de FACEBOOK şi TWITTER ale site-ului Doartenis.

AICI VEDEŢI CARE ERAU DATELE FINALEI DE DUBLU ÎNAINTEA DISPUTĂRII EI

AICI VEDEŢI CEL MAI FRUMOS PUNCT AL FINALEI MASCULINE DE DUBLU

  • Dolgopolov a explicat după finală cum a ajuns să joace împreună cu Mallise: “Înainte de acest turneu ne salutaserăm de câteva ori şi atât. Nu eram atât de apropiaţi. El a venit dintr-o dată la mine şi m-a întrebat: Vrei să jucăm? Era cu 15 minute înaintea deadline-ului pentru înscrieri. Este extraordinar!”
  • De-a lungul turneului, cei doi învingători au trecut de liderii mondiali, fraţii Bryan, de finaliştii de la US Open, Rohan  Bopanna şi Aisam-Ul-Haq Qureshi şi de 3 dintre jucătorii de Top 10 la simplu: Federer, Andy Murray (care a făcut pereche cu fratele său, Jamie) şi Novak Djokovic (a făcut pereche cu J. Tipsarevic).
  • Dolgopolov şi Malisse au castigat toate meciurile, inclusiv finala, in super-tiebreak! “Am avut noroc de-a lungul turneului. In tie-break daca ai noroc castigi, daca nu, pierzi. iar noi am avut noroc pee tot parcursul turneului”, a declarat Dolgopolov.
  • Campionii de la Indian Wells – care au jucat pentru prima dată împreună – au sărit de nicăieri până pe locul 5 în clasamentul perechilor pe anul 2011.
  • Pentru ucraineanul de 22 de ani, acesta este primul titlu ATP. pentru Mallise, acesta este al cincilea titlu de dublu, cel mai valoros fiind cel cucerit la Roland Garros in urmă cu 7 ani, împreună cu Olivier Rochus.
  • Pentru Federer şi Wawarinka s-a încheiat o serie de 10 victorii consecutive.
CITEȘTE ȘI:  Irina Begu a urcat pe locul 56 în lume, cea mai bună poziţie din carieră!

Leave a Reply

Top