SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Inedit despre semifinalele masculine de la Indian Wells

Inedit despre semifinalele masculine de la Indian Wells

Roger Federer şi Novak Djokovic au jucat şi finala la Dubai

Ne aşteaptă o zi de foc la Indian Wells. O zi în care se decid finaliştii întrecerii masculine şi câştigătorii turneelor de dublu. O zi în care Roger Federer va intra de două ori pe teren, o dată pentru a încerca marea cu degetul în faţa lui Novak Djokovic, iar apoi pentru a lupta, împreună cu Stanislas Wawrinka, pentru trofeul de dublu. Iată, pe scurt, cele mai interesante date dinaintea semifinalelor de astăzi, Nadal – Del Potro şi Federer – Djokovic, practic reeditarea semifinalelor de la US Open 2009. Cea mai mare parte sunt culese de pe site-ul ATP sau din diverse alte surse.

 • Este pentru a treia oară în ultimii 25 de ani când primii trei favoriţi sunt în semifinale. Alături de ei se află un fost număr 4 mondial, Juan Martin del Potro. S-a mai întâmplat lucrul acesta în 2008 (Federer, Nadal şi Djokovic) şi 1995 (Pete Sampras, Andre Agassi şi Boris Becker).
 • În ultima lună, Del Potro a sărit de pe locul 484 pe 90 în clasamentul ATP, graţie celor trei săptămâni foarte bune din SUA – a ajuns în semifinale la San Jose şi Memphis şi a luat titlul la Delray Beach.
 • Nadal conduce cu 4-3 în faţa lui Del Potro, dar argentinianul a câştigat ultimele trei întâlniri directe! Davidenko este singurul care a câştigat de patru ori consecutiv în faţa lui Nadal!
 • Nadal a cucerit titlul la Indian Wells în anii impari: în 2007 şi 2009. Del Potro este pentru prima dată semifinalist la Indian Wells.
 • Meciul dintre Federer şi Djokovic nu este decisiv doar pentru calificarea în finală, dar şi pentru locul doi mondial. Dacă bate Federer rămâne pe această poziţie, dacă bate Djokovic, fac schimb de locuri.
 • Meciul Federer – Djokovic este interesant şi dintr-un alt punct de vedere. În acest sezon, Djokovic a câştigat toate cele 16 meciuri disputate. Federer are în 2011 18 victorii şi 2 infrângeri, ambele în faţa lui Novak Djokovic!
 • Atât Federer cât şi Djokovic au mai câştigat titlul la Indian Wells. Federer de trei ori la rând, în perioada 2004-2006 (ultima oară chiar pe 19 martie, VEZI AICI CUM). Djokovic o dată, în 2008.
 • Federer conduce cu 13-8 în întâlnirile directe cu Djokovic.
 • Nici Federer, nici Djokovic nu au pierdut vreun set la actuala ediţie a Indian Wells. Totuşi, elveţianul a cedat 29 de game-uri în 8 seturi, în timp ce Djokovic a cedat doar 12 în tot atâtea seturi.
 • Doar trei jucători au reuşit să îi ia un set anul acesta lui Djokovic, care are un palmares de 43-3 la seturi in 2011.
 • Djokovic este primul jucător care caştigă primele 16 meciuri din sezon de la Roger Federer, care a pierdut în 2006 în meciul al 17-lea, fiind învins atunci de Rafael Nadal în finala de la Dubai.
 • Novak Djokovic a pierdut doar 12 game-uri în drumul lui spre semifinale, acesta fiind cel mai mic număr de game-uri pierdute de un jucător în turneele ATP Masters 1000 (din 1990), bazându-ne pe patru meciuri jucate. Precedentul record îi aparţinea lui Rafael Nadal, la Monte Carlo, anul trecut. Cel mai bun rezultat obţinut la Indian Wells îi aparţinea lui Stefan Edberg, care a pierdut 17 game-uri în 1990 în drumul lui spre finală.
 • Pentru prima dată din 1995 încoace, toţi semifinaliştii de la Indian Wells sunt câştigători de titluri de Grand Slam.
CITEȘTE ȘI:  ŞTIRILE ZILEI, 10 octombrie 2011: Sorana Cîrstea joacă azi finala calificărilor la Linz

One thought on “Inedit despre semifinalele masculine de la Indian Wells

Leave a Reply

Top