SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal în turneul de dublu şi va juca finala la Indian Wells

Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal în turneul de dublu şi va juca finala la Indian Wells

Roger Federer în timpul meciului de dublu

Cel mai aşteptat duel al turneelor de dublu ATP din ultima vreme, cel dintre perechile Federer/ Wawrinka şi Nadal/ Lopez, s-a încheiat cu victoria elveţienilor cu 7-5, 6-3, care s-au calificat în finala de la Indian Wells chiar în dauna deţinătorilor titlului. A fost prima victorie obţinută de Federer în faţa rivalului său într-o partidă de dublu, scorul general devenind acum 2-1 pentru Nadal.

“Ne-am distrat pe cinste la acest meci”, avea să declare Roger la finalul jocului în faţa unei asistenţe care a umplut până la refuz arena. Perechea elveţiană a obţinut a zecea victorie consecutivă în această formulă, de la cucerirea titlului olimpic de dublu, în 2008. Calificat şi în semifinalele de simplu, după o victorie obţinută în sferturi chiar în faţa partenerului său, Stanisla Wawrinka, Roger are acum şansa de a deveni al treilea jucător din istorie care face dubla la un turneu Masters 1000, după Jim Courier (1991, Indian Wells) şi Rafael Nadal (2008, Monte Carlo).

În finală, Federer şi Wawrinka vor juca împotriva perechii Alexandr Dolgopolov/ Xavier Malisse, constituită pentru prima dată chiar înaintea turneului american.

CITEȘTE ȘI:  FOTOGALERIE: Serena Williams nu putea lipsi de la petrecerile din jurul Oscarului. Aici o vedeţi la cea dată de Vanity Fair

Leave a Reply

Top