SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > 1 aprilie în istoria tenisului: În 1989, Thomas Muster este lovit de o maşină la trei ore după ce se calificase în finală la Key Biscayne

1 aprilie în istoria tenisului: În 1989, Thomas Muster este lovit de o maşină la trei ore după ce se calificase în finală la Key Biscayne

Austriacul a ştiut mereu să alterneze momentele de seriozitate cu cele vesele

Austriacul a ştiut mereu să alterneze momentele de seriozitate cu cele vesele
Thomas Muster

Austriacul Thomas Muster nu are amintiri prea plăcute din ziua păcălelilor. În urmă cu 22 de ani, Muster obţinea o o victorie mare, calificându-se în finala de la key Biscayne după un meci maraton, de cinci seturi, în care revenise după ce fusese condus cu 2-0. La doar trei orea de la acest succes, Muster este lovit de o maşină în timp ce se plimba pe una din străzile din Key Biscayne. Îşi rupe ligamentele, dar după doar o luna şi puţin îşi reia antrenamentele dintr-un scaun cu rotile, pentru a nu pierde din dexteritatea folosirii rachetei. Câţiva ani mai târziu, avea să devină lider mondial!

2007. În vârstă de 19 ani, sârbul Novak Djokvoic devine cel mai tânăr campion din istoria turneului de la Key Biscayne, învingându-l în finală, cu 6-3, 6-2, 6-4 pe argentinianul Guillermo Canas. Acesta a fost primul titlu Masters pentru Djokovic, care disputase finala de la Indian Wells două săptămâni mai devreme. Djokovic a devenit campion fără să piardă vreun set, devenind primul jucător de la Ivan Lendl, în 1989,k care reuşeşte acest lucru.

1989. La mai puţin de trei ore după victoria cu 5-7, 3-6, 6-3, 6-3, 6-2 obţinută în faţa francezului Yannich Noah, în semifinalele turneului de la Key Biscayne, austriacul Thomas Muster este lovit de o maşină, rupându-şi ligamentele de la genunchiul stâng, accidentare ce l-a făcut, evident, indisponibil, pentru finala cu liderul mondial, Ivan Lendl. Muster va lipsi din circuit timp de 6 luni, devenind celebru pentru antrenamentele pe care le făcea dintrun scaun cu rotile, făcut special pentru a putea lovi mingea. În mod paradoxal, ultima victorie din cariera lui Muster, care avea să devină şi lider mondial, a venit în 1997, chiar la Key Biscayne, după o finală câştigată în faţa spaniolului Sergi Bruguera. A fost al 44-lea titlu al carierei lui Muster.

CITEȘTE ȘI:  FOTOGALERIE: Cum arată vestiarele şi sala de presă în hangarul austriac!

Leave a Reply

Top