SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > 5 aprilie în istoria tenisului: În 1975, Ilie Năstase, supărat pe arbitri, a plecat în tribune în timpul meciului. După câteva minute s-a întors şi a câştigat!

5 aprilie în istoria tenisului: În 1975, Ilie Năstase, supărat pe arbitri, a plecat în tribune în timpul meciului. După câteva minute s-a întors şi a câştigat!

Ilie Năstase

Ce vremuri frumoase… În urmă cu 36 de ani, Ilie Năstase, pe atunci unul dintre cei mai valoroşi jucători din circuitul mondial, a şocat asistenţa în timpul unei semifinale cu Ken Rosewall, când, supărat că arbitrii îl furau, a plecat în tribune chiar când adversarul lui servea pentru a câştiga meciul. Cum atunci âncă era perioada romantică a tenisului, oficialii nu l-au penalizat ci l-au rugat să revină în teren! Ilie s-a lăsat greu, ca orice vedetă care se respectă şi când a venit şi-a “distrus” adversarul.

Nicole Pratt

2006. Australiencele Nicole Pratt şi Bryanne Stewart câştigă cel mai lung tie-break din istoria tenisului profesionist feminin, impunându-se la capătul a 42 de puncte, care a durat 23 de minute, calificându-se în turul secund al turneului de la Bausch & Lomb cu scorul de 7-6 (5), 7-6 (20) în faţa americancelor Rennae Stubbs şi Corina Morariu. Australiencele au 12 mingi de meci în tie-break şi 15 pe parcursul întregului meci, în timp ce adversarele lor au trei mingi de set. Precedentul record era deţinut meciul Tarra Scnyder (SUA) – Emanuelle Gagliardi (Elveţia), cand prima s-a impus în tie-break cu 21-19 la Madrid, în 1999. Cel mai lung tie-break din istoria tenisului a însumat însă 50 de puncte şi s-a jucat la Wimbledon, în 1985. Danezul Michael Montersen şi suedezul Jan Gunnarson au câştigat tie-break-ul celui de-al patrulea set cu 26-24 în faţa lui Victor Pecci (Paraguay) şi John Frawley (Australia).

CITEȘTE ȘI:  23 februarie în istoria tenisului: În 1974, Bjorn Borg câştigă primul său titlu ATP

Ilie Năstase în timpul meciului din 1984

1975. Într-un meci marcat de unul dintre numeroasele şi faimoasele incidente produse de Ilie Năstase, acesta îl învinge pe Ken Rosewall cu 3-6, 7-5, 6-2 în semifinala turneului de la Tucson, Arizona. Rosewall servea pentru meci la 6-3, 5-4, dar Năstase, frustrat de propriul joc şi considerându-se furat de arbitrii de linie, părăseşte terenul la scorul de 15-15, spunând: “Nu mai vreau să joc!”. După un timp, Năstase este convins să continue meciul, câştigând trei puncte la rând şi făcând break. Apoi, câştigă 7 game-uri la rând şi obţine victoria în trei seturi. Întrebat dacă tragerea de timp i-a periclitat şansele de câştig, Rosewall le spune reporterilor: “da, mi-am pierdut concentrarea”. Năstase, la rândul lui,.  declarat: “poate că am greşit cu ceea ce am făcut, dar n-am intenţionat să-l supăr. El e cel mai dificil jucător din lume pentru mine şi încă nu înţeleg cum l-am bătut”. Ore bune după terminarea partidei, fanii furioşi care urmăriseră meciul la televizor încă mai telefonau la oficialii turneului pentru a-şi exprima indignarea faţă de gestul lui Năstase. Românul a pierdut a doua zi finala, fiind învins cu 7-5, 6-2 de australianul John Alexander.

Leave a Reply

Top