SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Ion Ţiriac vrea să schimbe faţa tenisului: cere mingi mai mari, zgură albastră şi Hawk-Eye pe zgură

Ion Ţiriac vrea să schimbe faţa tenisului: cere mingi mai mari, zgură albastră şi Hawk-Eye pe zgură

Ion Tiriac

Ion Ţiriac este decis să pornească o revoluţie în tenisul mondial. Într-o conferinţă de presă susţinută ieri, la Madrid, legată de turneul Masters pe care-l patronează şi care va debuta în capitala Spaniei la finele acestei luni, el a dezvăluit care sunt punctele în care tenisul trebuie să se schimbe pentru a deveni şi mai atractiv pentru televiziuni şi, implicit, pentru sponsori şi public.

În primul rând, Ţiriac spune că mingile ar trebui schimbate. Pentru a creşte spectaculozitatea jocului şi pentru a lungi punctele, mingile ar trebui să fie, în opinia milionarului român, mai mari, pentru a creşte spectaculozitatea jocului. “Aş face mingile cu cel opuţin 10-15% mai mari deât sunt în acest moment. Astfel aş face jocul puţin mai lent”, a declarat Tiriac.

AICI VEDEŢI CUM ARATĂ TROFEUL DE MILIOANE PUS LA BĂTAIE DE ION ŢIRIAC LA TURNEUL DE LA MADRID

Ion Tiriac

De asemenea, el a spus că terenurile, inclusiv cele de zgură, ar trebui să fie albastre, pentru că astfel telespectatorii pot urmări mai uşor mingea. “Aş vrea să îmbunătăţesc culoarea terenului de joc, pentru că ştiţi cu toţii că noi suntem acum sclavii televiziunilor. Eu am 14.000 de spectatori în tribune aici, la Madrid, dar am mai mult de 500 de milioane de spectatori, dacă iei în considerare că şi cei din China urmăresc meciurile la televizor”, a mai spus cel care încearcă fără folos de doi ani să convingă marii jucători din circuitul masculin, precum Nadal, Federer sau Djokvoci să accepte să joace pe zgură de culoare albastră.

CITEȘTE ȘI:  Exclusiv: Sorana Cîrstea are un nou antrenor: Marius Comănescu, care a pregătit-o pe Begu în trecut

De asemenea, patronul turneului de la Madrid spune că este absolut necesară folosirea sistemului video Hawk Eye şi la meciurile disputate pe zgură. El consideră absolut ridicolă măsura neintroducerii “ochiului magic” la marile turnee din sezonul pe zgură. În lipsa ei, de fiecare dată arbitrii de scaun trebuie să se ridice de la locul lor pentru a verifica urma lăsată de minge.

Campionii en-titre ai turneului de la Madrid sunt Rafael Nadal şi franţuzoaica Aravane Rezai.

3 thoughts on “Ion Ţiriac vrea să schimbe faţa tenisului: cere mingi mai mari, zgură albastră şi Hawk-Eye pe zgură

Leave a Reply

Top