SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Ion Ţiriac despre doi mari campioni ai tenisului: “Nadal este un toboşar, iar Federer un pianist”

Ion Ţiriac despre doi mari campioni ai tenisului: “Nadal este un toboşar, iar Federer un pianist”

Ion Tiriac

Ion Ţiriac, patronul turneului de la Madrid, a făcut la Radio Marca o comparaţie plastică între Rafael Nadal şi Roger Federer.

Omul de afaceri român a precizat că este de acord cu calculele hârtiei, care îl dau pe Rafael Nadal drept mare favorit. „Dar trebuie să luăm în calcul şi alţi jucători. Djokovic, de exemplu, este o reală surpriză prin evoluţiile lui din acest an”, a spus Ţiriac, după care a făcut o comparaţie între Rafael Nadal şi Roger Federer. „Nadal munceşte de două ori mai mult pentru puncte decât Federer. Nadal e ca un toboşar, în timp ce Federer este un pianist”, i-a comparat, plastic, Ion Ţiriac pe cei doi mari campioni ai tenisului.

Nu trebuie uitat însă că Ţiriac nu l-a apreciat niciodată pe Rafael Nadal. De altfel, după prima victorie a spaniolului la Roland Garros, Ţiriac şoca lumea printr-o declaraţie care a făcut înconjurul lumii la acea vreme. În mare, el spunea că Nadal se bazează exclusiv pe forţă şi că nu va străluci mai mult de un an, căci nu are o tehnică de adevărat campion. Şi că nu îi va mai rezista corpul la atâta efort. Din fericire pentru lumea tenisului, Ţiriac s-a înşelat… Dar, de câte ori poate, îşi arată admiraţia pentru Federer.

Leave a Reply

Top