SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Sorana Cîrstea: “Anul trecut îmi pierdusem încrederea în mine. Acum, mi-am recăpătat-o

Sorana Cîrstea: “Anul trecut îmi pierdusem încrederea în mine. Acum, mi-am recăpătat-o

Sorana Cîrstea în campania Strong is Beautiful

Sorana Cîrstea a vorbit pentru site-ul postului de televiziune Eurosport înaintea turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Jucătoarea din România spune că şi-a recăpătat încrederea după o lungă perioadă de timp în care accidentările i-au pus nenumărate probleme.

Eurosport: Cel mai bun moment din cariera ta a fost la Roland Garros în 2009. Ocupă Open-ul francez un loc important în sufletul tău?

Sorana Cîrstea: Desigur. Este turneul meu favorit de Grand Slam, pentru că aici am obţinut acele rezultate acum doi ani. Am amintiri extraordinare de atunci şi abia aştept să încep acest turneu în weekend.

Vei folosi o abordare similară cu cea care a dus la rezultatul tău de atunci?

Am sosit mai devreme la Paris tocmai pentru a mă pregăti în linişte şi pe îndelete, pentru a mă obişnui cu condiţiile din teren. Mă simt bine din punct de vedere fizic şi sunt gata pentru primul meu meci. Este o presiune mai mare la orice turneu unde în trecut ai jucat bine, dar cu timpul te obişnuieşti cu asta.

Cum ai descrie jocul tău?

Dau tot timpul sută la sută pe teren pentru fiecare minge. Încerc să domin jocul şi să fiu foarte agresivă.

Care este principala ta armă în general şi cea mai importantă pe zgură?

Lovitura de backhand mă scoate mereu din situaţii dificile! Dar partea mentală a jocului este cea mai importantă. Acum doi ani m-am concentrat şi am luptat şi indiferent de cine a fost în faţa mea am avut acelaşi joc.

Este vreun aspect al jocului tău pe care vrei să-l îmbunătăţeşti?

Chiar şi atunci când eşti numărul 1 sunt aspecte pe care vrei să le îmbunătăţeşti. În ceea ce mă priveşte mai am de lucrat la serviciu, la jocul de picioare, la venirile la fileu şi la returnarea serviciului.

Cum ţi se pare zgura în comparaţie cu celelalte suprafeţe? Se potriveşte mai bine jocului tău?

Am crescut jucând pe zgură şi am obţinut cele mai bune rezultate pe această suprafaţă, dar prefer iarba şi suprafeţele dure. Sunt fericită că îmi pot face jocul pe orice suprafaţă.

Ai căzut mult în clasament în ultimul an şi jumătate. Ce s-a întâmplat?

Jucam bine şi ajunsesem numărul 23. Dar m-am accidentat. A fost ceva destul de serios şi mi-a luat jumătate de an pentru a reveni la jocul meu. Mi-am pierdut încrederea în sine şi probabil nu am gestionat lucrurile aşa cum trebuie. Dar acum totul s-a schimbat.

Ai câştigat recent la Cagnes-sur-Mer, un turneu ITF, care a avut un tablou valoros. Care a fost cheia succesului?

Am luat lucrurile pas cu pas. Nu eram foarte bine pregătită, avusesem doar cinci zile de antrenament înainte de acest turneu, iar gândul meu a fost simplu, vroiam doar să joc tenis, nu mă interesau rezultatele. În primul meci a fost la trei puncte de a pierde şi mă gândeam că în curând voi fi în avionul care mă duce spre casă, dar în cele din urmă am trecut de acel tur şi apoi am jucat din ce în ce mai bine.

AICI O VEDEŢI PE SORANA CÎRSTEA CU TROFEUL DE LA CAGNES SUR MER

Ai jucat mult la dublu cu numărul 1, Caroline Wozniacki. În ciuda faptului că sunteţi de aceeaşi vârstă, crezi că sunt lucruri pe care le-ai putea învăţa de la ea?

Ea nu mai joacă la dublu acum, pentru că vrea să se concentreze pe câştigarea unui turneu de Grand Slam şi pentru a rămâne numărul 1. Voi juca acum cu Ayumi Morita. Caroline este o jucătoare uimitoare. Îmi amintesc că am jucat cu ea la un turneu când aveam 12 ani, am crescut practic împreună. Îşi merită din plin locul în clasament şi am multe de învăţat de la ea, la fel ca de la oricare jucătoare din circuit.

AICI VEDEŢI UN SCHIMB DE MESAJE PE TWITTER ÎNTRE SORANA CÎRSTEA ŞI CAROLINE WOZNIACKI

Cum ţi-ai petrecut timpul în Paris?

Am muncit mult la condiţia fizică cu antrenorii mei de la Adidas şi mi-am petrecut majoritatea timpului concentrându-mă pe Roland Garros. Dar am avut şi câteva momente de relaxare, am fost la cumpărături, la Operă, cu prieteni din România dar şi cu Ana Ivanovic, am luat cina cu Caroline. Petreci atât de mult timp cu cei din tenisul profesionist încât devii aproape o familie.

AICI O VEDEŢI PE SORANA CÎRSTEA ÎN ROCHIA DE SEARĂ ÎNAINTEA IEŞIRII LA OPERĂ

Leave a Reply

Top