SUNTETI AICI
ACASA > POVEŞTILE DOAR TENIS > INCREDIBIL! Pete Sampras şi Andre Agassi nu-şi mai vorbesc, dar participă împreună la turnee demonstrative!

INCREDIBIL! Pete Sampras şi Andre Agassi nu-şi mai vorbesc, dar participă împreună la turnee demonstrative!

Asa arată afisul turneului Agassi - Sampras. Cu ei doi si cu noii lor colegi, Mardy Fish si Jim Courier

Andre Agassi şi Pete Sampras par să se prostească pe măsură ce trece timpul.Rivalitatea dintre ei era bine ştiută încă din timpul în care ei se aflau încă în activitate, dar ceea ce se întâmplă acum între ei depăşeşte orice imaginaţie! Citiţi şi vă cruciţi: Andre Agassi şi Pete Sampras efectuează în aceste zile un turneu demonstrativ în diferite ţări din America de Sud, dar nici nu-şi vorbesc şi nici nu joacă unul împotriva celuilalt!

La începutul anului, totul părea să meargă cum nu se putea mai bine între cele două mari vedete. Trecuseră peste animozităţile din trecut şi stabiliseră să joace mai multe partide demonstrative, în SUA şi în America de Sud, de dragul timpurilor apuse, dacă se poate spune aşa ceva. Prima întâlnire a avut loc în luna martie, la Madison Square Garden, iar următoarea trebuia să aibă loc miercurea trecută, în America de Sud, în localitatea argentiniană Tigre, aflată în apropierea capitalei, Buenos Aires. Numai că, stupoare, cei 8.000 de spectatori i-au văzut, într-adevăr pe cei doi americani, dar nu jucând unul împotriva altuia, aşa cum ar fi trebuit, ci fiecare împotriva altui adversar! Astfel, Andre Agassi l-a învins cu 6-4, 7-5 pe Jim Courier, iar Sampras a dispus cu 4-6, 7-5, 10-8 de Mardy Fish.

AICI VEDEŢI O FOTOGALERIE DE LA PARTIDA DEMONSTRATIVĂ SUSŢINUTĂ LA MADISON SQUARE GARDEN

Partida demonstrativă fusese de fapt programată pentru decembrie 2010, dar Agassi a cerut amânarea ei din cauza unei accidentări. Fanilor li s-a spus să îşi păstreze biletele pentru că întâlnirea a fost reprogramată pentru finalul lunii aprilie 2011. Dar, cu câteva săptămâni înaintea ei, au aflat că pe una au dat banii şi altceva li se oferă, căci cei doi au refuzat să mai joace unul împotriva celuilalt.

Surse care participat la negocieri au declarat pentru site-ul Tennis.com că Pete Sampras a refuzat să mai joace împotriva lui Andre Agassi după ce a avut o conversaţie cu el la finalul partidei câştigate în martie, la Madison Square Garden. “Andre i-a telefonat lui Pete după acel meci, spunându-i că ar fi trebuit să-l lase mai încet puţin pentru a putea face mai mult spectacol, şi că nu ar fi trebuit să ia atât de în serios acel meci demonstrativ”, a dezvăluit sursa respectivă. “Conversaţia nu a avut deloc un final prietenesc, iar Pete a cerut anularea tuturor demonstrativelor ulterioare”.

După această întâmplare, organizatorii argentinieni au primit un mail de la organizatorii turneului de demonstrative, Premier International Group, în care li se comunica următorul lucru: cei doi jucători vor veni, vor juca, dar nu unul împotriva celuilalt! Imediat a fost contactat Jim Courier, care a acceptat pe loc. Apoi, cel mai bine clasat jucător american în activitate, Mardy Fish, care l-a înlocuit în ultimul moment pe rusul Marat Safin. Organizatorii au găsit şi un mod, foarte comic, de a-şi justifica schimbarea de program: “Oamenii au vrut să-i aclame pe amândoi, deci le-am oferit şansa de a-i vedea pe amândoi câştigători”.

Sampras şi Agassi au stat în Buenos Aires aproape două zile. Au sosit cu avioane separate, au stat în acelaşi hotel dar la etaje diferite şi nu au stat la aceeaşi masă la dineul oficial de bun venit, ţinut marţi. “Sampras le-a cerut organizatorilor să nu se intersecteze cu Agassi în nici un moment al celor două zile”, a mai dezvăluit sursa.

Penibilul situaţiei nu s-a oprit însă aici. Cei doi au dat lecţii de tenis copiilor, conform contractului, dar fiecare separat, la altă oră. Mai mult, fiecare dintre ei şi-a ţinut conferinţele de presă separat, iar în timp ce unul vorbea cu ziariştii, celălalt aştepta alături, în salonul VIP. Singurul moment în care cei doi au fost împreună a fost la fotografia oficială, când primarul din Tigre s-a aflat între ei. Practic, în două zile, cei doi nu au avut niciodată contact!

Relaţia dintre cei doi foşti lideri mondiali s-a înrăutăţit vizibil după apariţia autobiografiei lui Andre Agassi, în 2009. Agassi l-a descirs acolo pe Sampras drept un tip zgârcit când vine vorba de bacşişuri şi o persoană îngustă la minte. Apoi, cei doi s-au tachinat în public la meciul demonstrativ “Hit for Haiti”, ţinut în 2010, la Indian Wells, în care au jucat alături de Roger Federer şi Rafael Nadal. Când se aflau pe teren, cu microfoane la gură, Sampras a râs de mersul de pinguin al lui Agassi, iar Andre nu a rămas mai prejos, şi după câteva mingi l-a imitat pe Sampras căutându-se în portofel şi zicând că nu are nici un ban. Iritat, Sampras răspuns cum l-a dus capul: a servit o minge direct spre Agassi! Andre s-a scuzat mai târziu, spunând că lucrurile au ajuns prea departe.

De-a lungut conferinţei de presă de marţi, Sampras a dat un răspuns diplomatic atunci când a fost întrebat de relaţia pe care o are cu Agassi. “Convieţuim destul de bine”, a spus el, după care a continuat: “Întorcându-ne în timp, este destul de greu să fi avut o prieteni, mai ales că noi concuram unul împotriva altuia în marile turnee ale lumii. Suntem foarte diferiţi, avem personalităţi diverse, anturaje diferite… dar convieţuim destul de bine”, a încheiat Sampras.

Leave a Reply

Top