SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Novak Djokovic este la doar o victorie de poziţia de lider mondial. Fognini s-a retras!

Novak Djokovic este la doar o victorie de poziţia de lider mondial. Fognini s-a retras!

Novak Djokovic după ce a pierdut un pariu la Roland Garros

Sârbul Novak Djokovic este la doar o victorie de poziţia de lider mondial! Adversarul său de mâine, din sferturile de finală, italianul Fabio Fognini, a anunţat că nu poate juca în meciul de marţi, astfel că Nole s-a calificat direct în semifinale. Ceea ce înseamnă că îl mai desparte doar o victorie de poziţia de lider mondial! Căci, conform clasamentului, o calificare în ultimul act este echivalentă cu urcarea pe prima treaptă a clasamentului ATP, indiferent de rezultatul înregistrat la Roland Garros, de actualul lider, Rafa Nadal.

AICI VEDEŢI SUFERINŢA LUI FABIO FOGNINI ÎN OPTIMILE DE FINALĂ CU MONTANES

În semifinale, Djokovic îl va întâlni pe câştigătorul partidei dintre Roger Federer – calificat pentru a 28-a oară consecutiv în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, şi a patra oară în istorie în antepenultimul act la Roland Garros fără să fi pierdut vreun set – şi câştigătorul meciului dintre David Ferrer şi Gael Monfils, întrerupt duminică seara.

Culmea este că această retragere are şi o parte proastăm pentru Djokovic. Căci meciurile nedisputate nu se pun la statistica victoriilor consecutive. Astfel, el rămâne cu 41 în 2011 şi 43 de succese consecutive în ultimele 43 de meciuri. El a mai fost într-o situaţie similară cu aceasta la Belgrad, când Janko Tipsarevic nu s-a prezentat la meciul din semifinale. Deci două victorii mai puţin în dreptul sârbului.

Leave a Reply

Top