SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Rafael Nadal, cel mai mare sportiv spaniol din istorie în sondajul Marca

Rafael Nadal, cel mai mare sportiv spaniol din istorie în sondajul Marca

Rafael Nadal este considerat cel mai bun sportiv spaniol din istorie, potrivit unui sondaj de opinie realizat de cotidianul Marca, pe Internet, şi la care au participat 60.000 de persoane.

Nadal (25 de ani), recent campion pentru a şasea oară la Roland Garros, a acumulat jumătate din opţiuni, impunându-se cu 56,6 la sută din voturi. Pe locul doi s-a clasat fostul ciclist Miguel Indurain (13,2 % din voturi), în timp ce locul trei i-a revenit fotbalistului Xavi Hernández (12,3 % din voturi).

Pe locurile următoare s-au aflat pilotul de Formula 1 Fernando Alonso (5,4%), fostul jucător de golf Severiano Ballesteros (4,8%), baschetbalistul Pau Gasol (4,5%) şi fostul motociclist Angel Nieto (3,2%).

Rafael Nadal, în vârstă de 25 de ani, a câştigat, duminică, pentru a şasea oară turneul de la Roland Garros, acesta fiind al zecelea turneu de Grand Slam din carieră. Nadal mai are în palmares o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, trei trofee Cupa Davis şi 46 de titluri individuale.Leave a Reply

Top