SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Uncle Toni recunoaşte: “Rafa suferă de o lipsă acută de încredere în forţele lui”

Uncle Toni recunoaşte: “Rafa suferă de o lipsă acută de încredere în forţele lui”

Rafael Nadal şi uncle Tony la antrenament Roland Garros

Rafael Nadal e marcat psihic de cele patru înfrângeri consecutive suferite în acest an în faţa lui Novak Djokovic. O spune cea mai autorizată voce, Uncle Toni! “I-a afectat încrederea, desigur!”, declarat Toni nadal, cel care îi este antrenor lui Rafa de la începutul activităţii sportive. Djokovic s-a impus în faţa lui Nadal la Indian Wells, Miami, Madrid şi Roma, iar acest lucru i-a cauzat probleme de încredere lui Nadal, spune Uncle Toni.

Rafael joacă astăzi, pentru a treia oară consecutiv la Roland Garros, cu suedezul Robin Soderling. În 2009, în sferturi, nordicul i-a administrat lui Rafa singura înfrângere din istoria participărilor sale la turneul parizian. Anul trecut spaniolul şi-a luat revanşa în finală. Toni Nadal speră ca nepotul său să-şi ridice nivelul de joc şi admite că Rafa este sub posibilităţile sale la acest turneu.  “Nu arată un nivel de joc suficient de bun pentru a cucerit titlul”, a spus Toni, repetând, de altfel ceea ce declarase Rafa la conferinţa de presă de luni.

Toni Nadal are însă ceva dificultăţi în a explica ce s-a întâmplat în mintea nepotului său după cele patru înfrângeri consecutive suferite în faţa lui Djokovic, un lucru care nu s-a întâmplat niciodată, “nici măcar în faţa lui Federer”, după cum a spus Toni.  “Pentru un motiv sau altul eşti aproape să câştigi un meci şi nu reuşeşti şi, evident, acest lucru lasă urme. Rafa nu a fost foarte concentrat în finala de la Indian Wells, udne a jucat foarte bine. L-a depăşit clar pe Djokovic în primul set dar s-a oprit inexplicabil”, a mai declarat Toni Nadal.

CITEȘTE ȘI:  Horia Tecău şi Robert Lindstedt au fost eliminaţi în sferturi la Miami

La Miami a fost extrem de aproape de victorie, la doar două mingi distanţă. O minge a fost puţin prea lungă… Şi, desigur, nu a mai putut schimba imaginea din capul său. A trecut pe zgură iar cele două înfrângeri atârnau deja foarte greu. Este un cerc vicios din care nu poate ieşi“, a mai spus antrenorul, care nu caută scuze pentru această pasă proastă a elevului său: “Nu mai simţeam mingea. Dar nu mingea era problema, ceea ce nu mergea bine era în mâna noastră”.

Din fericire pentru fanii lui Rafa, Uncle Toni a găsit şi soluţia ieşirii din criză. “Trebuie să jucăm mai puţin crispat. Avem diagnosticul. Acum, avem nevoie de o soluţie, care este aceea de a încerca să jucăm mult mai calm”. “Când ai aşa ceva agăţat de tine pentru un lung timp, apare anxietatea, apare teama. Mulţi sportivi din sporturi individuale, care stau în frunte o perioadă, se gândesc aşa. Rafa se gândeşte: “Omule, cât de greu este să fiu aici! Şi a început să-şi pună probleme. Rafa este tipul de om care se îngrijorează atunci când lucrurile nu merg bine””, a încheiat Uncle Toni.

Leave a Reply

Top