SUNTETI AICI
ACASA > Serena Williams > VIDEO: Un video de excepţie, din 1992, cu Venus şi Serena Williams!

VIDEO: Un video de excepţie, din 1992, cu Venus şi Serena Williams!

Venus şi Serena Williams în 1992!

Venus şi Serena Williams au fost considerate, încă de la început, copii minune ai tenisului. Cu tatăl lor, Richard Williams, hotărât să le scoată campioane încă de dinainte de a se naşte, cu Dumnezeu care a decis să le dea exact atât talent cât le-a trebuit pentru a domina lumea de o manieră fără egal până acum, cele două americance au constituit o atracţie a presei încă de dinainte de a deveni profesioniste.

Ceea ce veţi vedea mai jos este un reportaj de excepţie, filmat în 1992, cu familia Williams. Adică Venus, care atunci avea 12 ani, Serena, care atunci avea 11 ani şi tatăl lor, Richard, al cărui stil de a purta şortul, foarte tras spre gât, mă amuză şi acum. Acolo veţi vedea cu Richard, despre care eu nu aveam o părere foarte bună, recunosc, se arată extrem, dar extrem de sigur că fetele lui vor domina lumea. “Venus are toate cele patru calităţi necesare unui campion: talent, forţă, rezistenţă fizică şi rezistenţă psihică. Poate ajunge şi va ajunge cea mai bună din lume”, spune Richard.

Iar caracterizarea pe care i-o face Serenei, şi nu doar caracterizarea, ci şi premoniţia pe care o are, “Serena va fi probabil mai bună decât Venus” este genială: “Serena este un pittbull doll. Este puternică, se agaţă de adversar şi nu se lasă până nu îl doboară“, a spus Richard despre mezina familiei. Şi, repet, totul se petrecea în 1992! Cu doi ani înainte ca venus să îşi facă debutul în WTA – se întâmpla în luna noiembrie – şi cu 10 ani înainte ca cele două să domine lumea tenisului aşa cum nu a mai făcut-o vreo familie vreodată până atunci sau de atunci încoace.

Vedeţi reportajul în continuare, durează 7 minute, dar merită fiecare secundă. A, şi încă ceva: Richard spune la un moment dat că a decis să îşi dea fetele – nenăscute atunci – la tenis pentru că a văzut cum după o finală o tânără lua 20 şi ceva de mii de dolari. Ei bine, acea tânără era Virginia Ruzici, iar finala respectivă era cea de la Roland Garros 1980, în care ea a fost învinsă de Chris Evert. Lucru pe care mi l-a confirmat chiar Virginia Ruzici acum câţiva ani.

[youtube y9gUo2o0494]

Leave a Reply

Top