SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Cupa Davis > România va întâlni Cehia în barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Davis

România va întâlni Cehia în barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Davis

Victor Hănescu şi Andrei Pavel analizează copia în miniatură a Cupei Davis

România va juca contra Cehiei în barajul de calificare în Grupa Mondială a Cupei Davis. Partida va avea loc în perioada 16-18 septembrie, la Bucureşti. Învingătoarea va juca anul viitor în Grupa Mondială. Învinsa va evolua în grupa Euro-Africană.

Iată celelalte meciuri de baraj:  Rusia-Brazilia, Israel-Canada, Africa de Sud-Croaţia, Chile-Italia, Japonia-India, Belgia-Austria, Australia-Elveţia.

Cehia a jucat în acest an în Grupa Mondială, dar a fost învinsă, surprinzător, acasă, de Kayakstan, cu 3-2. De-a lungul timpului, România a jucat cu cehii de patru ori, câştigând o singură dată, în 1977, când în echipă erau şi Ilie Năstase şi Ion Ţiriac.

Liderul echipei Cehiei e numărul 8 ATP, Thomas Berdych. În iarnă, contre ex-sovieticilor, au mai evoluat Jan Hajek (166 ATP) şi, la dublu, Lokas Dlouhy (46 ATP la dublu). Numai că cehii mai au doi jucători în prima sută: veteranul Radek Stepanek (58 ATP) şi Lukas Rosol (70 ATP). De asemenea, mai au un jucător în Top 30 la dublu: Frantisek Cermak (21 ATP la dublu).

Noi, ca de obicei, ne bazăm de doi jucători: Victor Hănescu (64 ATP) şi Horia Tecău (11 ATP la dublu).

Leave a Reply

Top