SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > INEDIT: Surorile Williams s-au intervievat una pe alta pentru revista Hamptons

INEDIT: Surorile Williams s-au intervievat una pe alta pentru revista Hamptons

Venus şi Serena Williams pe coperta revistei Hamptons

Revista Hamptons, care apare în SUA, a publicat cu 10 zile înaintea startului US Open un interviu inedit cu surorile Williams. Inedit pentru că intrebarile nu au fost puse de un reporter, ci surorile s-au interogat una pe cealaltă. Vedeţi în cotninuare traduecerea integrală a interviului, în care cele două vorbesc despre echipamentele pe care le vor purta la US Open, despre câinele comun, despre multe lucruri inedite din viaţa lor.

“Când sora ta este una din cele mai bune jucătoare ale tuturor timpurilor, poate fi dificil să te întâlneşti cu ea pentru a petrece puţin timp în familie. Atunci când şi tu şi sora ta sunteţi stele ale tenisului mondial – campioane olimpice şi foste campioane la US Open – e aproape imposibil. Dar când Venus, 31 de ani, şi Serena, 29 de ani, îşi găsesc puţin timp pentru a fi împreună, totul e presărat cu amuzament şi veselie. Odată cu apropierea US Open, cele două jucătoare sunt decise să câştige încă un trofeu pe Arthur Ashe, gândindu-se în acelaşi timp la planurile lor pentru carierele post-tenis, incluzând diploma universitară, iniţiativa caritabilă, o companie de design interior, colecţii de modă şi proprietatea asupra căţelului Harold – sau l-o chema Jerry?”

VENUS WILLIAMS: Povesteşte-mi despre vara asta – revenirea la Wimbledon, şi cum te simţi în drumul spre Open.

SERENA WILLIAMS: Am muncit mult toată vara şi am fost dezamăgită de Wimbledon, deşi n-ar trebui. Simt că trebuia să fiu bucuroasă, dar nu sunt niciodată bucuroasă dacă nu câştig turneul. De atunci, n-am făcut altceva decât să mă antrenez mai mult şi să fac doar ceea ce trebuie pe teren. Antrenamentul fizic e foarte important pentru că am stat atât de mult timp în afara terenului că aproape am uitat cum să joc.

Cum o să arate costumul tău de joc la US Open? Ştiu că ai tot purtat dantelă, cum s-a întâmplat la Paris anul trecut şi la Wimbledon anul acesta. Ai avut o mare influenţă asupra alegerilor la colecţia Home Shopping Network; am avut o cantitate enormă de dantelă. Deci, ce e în trend acum?

VW: US Openul de anul acesta e dedicat rochiţei mini negre şi cum ataşez mereu fermoare rochiilor mele, nici anul acesta nu se va schimba nimic. Şi cum nu port niciodată negru pe timpul zilei, fermoarul va  fi de altă culoare. Anul trecut era vorba de trei stiluri diferite; anul acesta va fi doar unul, dar în culori diferite.

AICI VEDEŢI CE VA PURTA LA US OPEN SRRENA WILLIAMS

SW: O să mai porţi vreodată outfit-ul de la Wimbledon? Cred că ăla este preferatul meu.

VW: Ce interesant, oamenilor le-a plăcut ori le-a displăcut profund costumul acela. Mi-a plăcut ideea, dar când a şi fost pusă în practică, n-am vrut să o port. Nici măcar nu mi-a plăcut până când tu nu mi-ai zis că-ţi place mult, şi atunci am simţit că pot să o port.

SW: Harold, căţelul tău, o să vină la Open?

VW: [râde] Mă bucur că ai zis “Harold, căţelul tău”

SW: Cunoscut şi ca Jerry, căţelul meu.

AICI ÎL VEDEŢI PE CĂŢELUL SERENEI WILLIAMS

VW: Harold vine mereu la Open, dar nu ştie că e un turneu de tenis. Vine doar să tragă un pui de somn. Spune-mi care-s primele tale amintiri de la Open.

SW: Mi-l amintesc pe Pete Sampras jucând în 1990; mă uitam la televizor şi îmi amintesc că a fost primul an în care a câştigat un Grand Slam. Era foarte tânăr şi toată lumea vorbea despre cât de bun va deveni. Avea nişte pantaloni foarte scurţi, aproape ca nişte bikini [râde]

VW: Ai zice că Pete era drăguţ?

SW: Credeam că Pete e foarte arătos, dar prin 1996 mi se părea foarte macho – dar atunci toţi mi se păreau arătoşi, aşa că nu ştiu dacă asta e o opinie. Cred că majoritatea oamenilor arată bine. Şi primul lucru pe care mi-l amintesc de la Open e că şi tu jucai la Open.

VW: Ştiam eu! Eram sigură că asta o să spui!

SW: Tu ai ajuns în finală, şi sincer, am fost atât de fericită. Am trăit şi am murit la fiecare meci. Nu eram deloc drăguţă în perioada aceea  – trecem printr-o perioadă foarte ciudată, spre disperarea mea când mă uit la secvenţele acelea. Cea mai puternică amintire e cea în care jucai cu Sandrine Testud. Alergai de la un capăt al altuia al terenului, părăsindu-ţi locul. Ai reuşit un backhand care a decis soarta. În meciul următor ai făcut acelaşi lucru împotriva Irinei Spârlea, şi-mi amintesc că eram în pragul unui atac de cord. Şi-mi mai amintesc că am ratat la dublu [râde].

VW: Îţi imaginai că doi ani mai târziu tu o să ţii cupa?

SW: Nici în visurile mele cele mai frumoase nu mi-am imaginat asta. Niciodată. Totuşi, şi asta e ciudăţenia – ştiam când am jucat în 1999, am simţit că voi câştiga chiar înainte de a începe turneul.

Care este meciul tău favorit de la US Open?

VW: Aş zice că cel mai greu, pentru că simt că fiecare meci mă pregăteşte pentru următorul meci. Îmi amintesc că am jucat împotriva lui Anke Huber în 1997 şi atunci m-am deşteptat. Am început să mixez loviturile, am înţeles cum să ridic mingea. Ăsta a fost un mare câştig. Îmi amintesc şi când am jucat într-un an în semifinale cu Martina Higins. Mă conducea cu 5-3 şi-mi amintesc că mi-am zis pe când schimbam terenul “ acum ori niciodată”. A fost un gând atât de calm şi natural şi imediat am început să atac şi am câştigat meciul. Ăla a fost, probabil, unul dintre momentele mele cele mai bune, pentru că, cine e calm când e condus în setul 3?

Hai să vorbim despre Hamptons. Ştiu că ai stat pe acolo mai mult decât mine. Care sunt locurile tale preferate?

SW: Mă simt bine acolo. Stau cu Russell Simmons şi ne plimbăm. Am fost la o petrecere în alb odată, dar acum toate evenimentele astea se petrec în perioada US Open, aşa că nu mă pot duce. E un loc minunat dacă vrei să te relaxezi; este opusul oraşelor mari dar, în acelaşi timp, cu foarte multe evenimente.

Pe lângă tenis, ştiu că te ocupi de designul de haine şi de designul interior. Cum de poţi să te concentrezi, să te duci la şcoală şi să-mi mai rezolvi şi mie temele?

VW: Vreau să declar public, că n-o să-ţi mai fac eu temele. Ceea ce mă ţine motivată e faptul că-mi place tot ce fac. Iubesc designul, îmi place să învăţ. Ultimul meu ţel e să-mi iau masterul, sper că asta se va întâmpla în următorii 4 ani. În ceea ce priveşte V Starr Interiors, pot să spun că a fost un an important pentru noi. Am lucrat pentru primul nostru client-hotel, şi am lucrat cu Howard University la reamenajarea sălii de sport.

Despre tine ce spui? Oriunde mă duc oamenii ori îmi cer să-ţi transmit că au cumpărat ceva de la tine, ori mă confundă cu tine şi-mi spun căt de mult te iubesc.

SW: [râde] HSN (Home Shopping Network) e probabil cel mai greu lucru de făcut  pentru că trebuie să vorbeşti nonstop câteva ore, şi eu nu-s prea vorbăreaţă. Dar mă simt binecuvântată că am oportunitatea asta.

VW: Hai să-ţi spun cu ce mă ocup mai nou. Ştiu că sună ridicol, dar mă ocup cu aranjamentele florale – cu flori artificiale.

SW: Nu…

VW: Mereu mi-au plăcut aranjamentele, aşa că de curând, am cumpărat nişte flori artificiale şi nişte vaze şi am început să fac aranjamente pentru casă. Arată minunat.

Spune-mi ce chestii haioase faci vara asta.

SW: Sunt decisă să-mi petrec timpul cu tine şi să mă duc la şcoală şi aş vrea să merg la Paris pentru o lună.

VW:  Visul meu e să merg în Tailanda. Asta zic că fac în fiecare an şi n-am făcut-o. Vreau să dansez, să merg la şcoală şi să fac ceva nou cu V Starr. De fapt, o să organizez nişte evenimente caritabile cu V Starr.

Că veni vorba, ce face fundaţia Serena Williams?

SW: Am deschis două şcoli în Africa şi încercăm să deschidem şi o a treia. Strângem bani ca să trimitem copiii de aici la colegiu, pentru că taxele sunt mari aici în State.

VW: Îţi fac o propunere: cred că ar trebui să organizăm un turneu şi să mergem în oraşele care nu ne-au văzut, să zicem, Shrevenport, de unde e tata, ca să strângem bani pentru fundaţie.

SW: Ar fi bine. Ar trebui să fie un fel de “Turneul surorilor Williams”? Fiindcă dacă e aşa, nu merg. (“Turneul surorilor Williams” s-a desfăşurat din 2004 până în 2006 şi de el a beneficiat în totalitate fundaţia Ronald McDonalds; Venus a câştigat 7 din cele 9 meciuri)

VW: Am facut multe lucruri dure în viaţa mea, dar nimic mai dur ca ăsta.

Leave a Reply

Top