SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Monica Niculescu a fost eliminată în optimi la US Open

Monica Niculescu a fost eliminată în optimi la US Open

Monica Niculescu

Parcursul de excepţie al Monicăi Niculescu la US Open s-a oprit în optimile de finală, acolo unde bucureşteanca a fost prima româncă ajunsă în această fază din 1998, de la Irina Spârlea. Monica a fost învinsă cu 6-4, 6-3 de nemţoaica Angelique Kerber.

Meciul, care a durat 93 de minute, a fost unul destul de ciudat. Ciudat pentru că Monica a pierdut deşi a avut un procentaj al primului serviciu de 91%! Faţă de doar 66% adversara sa, care a mai “reuşit” şi patru duble greşeli, faţă de niciuna a româncei. De asemenea, nemţoaica a avut un număr aproape dublu de greşeli neforţate (36 la 19)! Şi atunci, cum e posibil să pierzi un meci cu asemenea cifre de partea ta? Simplu… dacă ne uităm la viteza medie a serviciului: Monica a servit în medie cu 67 de mile pe oră, în timp ce Kerber a “bubuit” mingea, în medie, cu 90 de mile pe oră! De asemenea, Kerber a părut mult mai hotărâtă în momentele cheie (70 de lovituri câştigătoare, faţă de 59 ale româncei).

Oricum, chiar dacă a pierdut, Monica a realizat o mare performanţă, care, mai mult ca sigur, o va readuce în Top 50 de luni într-o săptămână, când se afişează noul clasament mondial.

Leave a Reply

Top