SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Victor Hănescu explică motivele absenţei din echipa de Cupa Davis!

Victor Hănescu explică motivele absenţei din echipa de Cupa Davis!

Victor Hănescu

Victor Hănescu, cel mai bine clasat jucător român din clasamentul mondial, a precizat, într-un comunicat, motivele pentru care a decis să nu joace în echipa României în meciul cu Cehia, din barajul de promovare în Grupa Mondială a Cupei Davis. Iată-l în continuare.

“In legatura cu speculatiile aparute in ultima perioada in mass-media, privind neparticiparea mea la barajul Grupei Mondiale de Cupa Davis cu Cehia, pentru corecta informare a opiniei publice si din respect pentru iubitorii tenisului, doresc sa fac urmatoarele precizari:

Trec printr-o perioada dificila a carierei mele, dupa o prima jumate a anului in care rezultatele obtinute in competitii nu au fost mutumitoare. Pentru a remedia aceste probleme, am inceput un proces de pregatire tehnica, iar in acest moment nu am siguranta unui randament maxim si a obtinerii un rezultat bun in Cupa Davis.

Din aceste motive, am decis sa anunt capitanul echipei Romaniei si Federatia Romana de Tenis ca nu voi putea lua parte la barajul Grupei Mondiale.

In legatura cu participarea mea la Turneul Challanger din Polonia, am decis sa folosesc acest prilej pentru a perfectiona regimul de joc si a incerca sa dezvolt tehnica la care lucrez in aceasta perioada. Fiind o miza personala a carierei mele, rezultatele pe care le voi obtine acolo nu vor avea incarcatura pe care barajul Grupei Mondiale ar fi implicat-o, atat pentru echipa nationala, cat si pentru Federatia Romana de Tenis, cu care ma aflu in relatii foarte bune.

CITEȘTE ȘI:  Simona Halep merge în sferturi și la Dublu alături de Heather Watson. Victorie muncită !

Subliniez ca decizia de a nu participa la meciurile de baraj nu are legatura cu nicio miza financiara si nici cu suprafata de joc. Ii asigur pe colegii mei de echipa si pe iubitorii tenisului ca privesc cu responsabilitate maxima prezenta mea in echipa Romaniei, alaturi de care am fost si raman. De indata ce randamentul meu ca sportiv va atinge nivelul de performanta optim, voi reveni pe teren, asa cum am facut-o de fiecare data, alaturi de jucatorii din echipa nationala a Romaniei”

Leave a Reply

Top