SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Cadanţu a ajuns la doar doua locuri de Top 100!

Alexandra Cadanţu a ajuns la doar doua locuri de Top 100!

Alexandra Cadanţu

Alexandra Cadanţu este performera ultimelor săptămâni din tenisul feminin românesc. Ea a jucat constant semifinale sau finale de turnee ITF de 50.000 sau de 100.000 de dolari, iar punctele obţinute au ajutat-o să se apropie la doar două locuri de îndeplinirea obiectivului din acest an: intrarea în Top 100 WTA. Acum e pe 102.

Cea mai bine clasată româncă în ierarhia mondială rămâne Irina Begu, care staţionează pe locul 38. Ea este urmată de Simona Halep, a cărei indisponibilitate cauzată de o accidentare la gleznă a făcut-o să coboare trei poziţii, până pe 43. Monica Niculescu a urcat un loc, până pe 57, iar Alexandra Dulgheru a coborât 7, până pe 66. Prezenţele româneşti în Top 100 se încheie cu Sorana Cîrstea, care a urcat o poziţie, până pe 80.

Lidera grupului celor cinci românce aflate între locurle 100 şi 200 în ierarhia mondială este, aşa cum spuneam, Alexandra Cadanţu, care a urcat 9 locuri, până pe 102. Evident, cel mai bun loc ocupat în carieră de bucureşteancă. Ea este urmată de Edina Gallovits Hall, care a urcat un loc, până pe 115, Mihaela Buzărnescu, care a avansat 7 poziţii, până la un loc record pentru ea, 156, Elena Bogdan, care a ajuns pe 169 (în urcare 9 locuri) şi Mădălina Gojnea (a ajuns pe 191, în cădere 23 de poziţii).

Trebuie remacată şi ascensiunea Ralucăi Olaru, care a urcat 19 locuri, până pe 224 în lume, astfel că nu ar fie xclus ca până la finalul anului să o revedem în Top 200.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close