SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > EXCLUSIV: Antrenorul danezo-român Mihai Barbat, suspendat doi ani de ITF!

EXCLUSIV: Antrenorul danezo-român Mihai Barbat, suspendat doi ani de ITF!

Mihai Barbat (foto: ekstrabladet.dk)

În urmă cu scurt timp, ITF a anunţat suspendarea pe doi ani a unui antrenor danez care a bătut o jucătoare la un turneu! Ştirea e senzaţională în felul ei – pentru că antrenorii nu se bat cu jucătoarele prin tribune – dar devine de-a dreptul interesantă pentru noi având în vedere că e vorba de un român! Bine, un român care reprezintă acum Danemarca, dar tot român rămâne: Mihai Barbat!

Stabilit în Danemarca în 1989 – conform fyens.dk – Mihai Barbat şi soţia lui, Teresa, au devenit, în iulie 1992, părinţi. Copilul, născut la Aalborg, era fată, care a fost botezată Karen. Cea mică a crescut şi, la vârsta de 7 ani, a făcut vizita anuală cu părinţii la neamurile din Transilvania. Acolo a descoperit tenisul, pe care l-a practicat apoi la nivel de performanţă. Sub îndrumarea tatălui, Mihai. Cei doi au făcut o echipă bună, din moment ce acum Karen Barbat este a doua jucătoare daneză a momentului după, normal, Caroline Wozniacki. Care şi ea e antrenată de tată şi, ca şi Karen, provine din altă ţară… Mai mult, Karen a fost coechipieră cu Caroline în echipa de Fed Cup a Danemarcei, pentru care a şi jucat în luna februarie.

Revenind la Mihai Barbat, trebuie spus că acesta a devenit celebru în luna august, la turneul de 25.000 de dolari disputat în Versmold, Germania. La acel turneu, Karen juca în ultimul tur al calificărilor contra unei jucătoare din Olanda, Danielle Harmsen. Care era încurajată din tribună, mult prea zgomotos, de o compatrioată, Elise Tamaela (316 WTA). Aceasta făcea tot ce putea pentru a o inhiba pe Barbat, iar tatăl danezei nu a mai rezistat şi, după o scurtă ceartă, a lovit-o pe jucătoare cu atâta forţă încât aceasta a ajuns leşinată la spital. După care olandeza a depus plângere la poliţie… Cum Karen a fost descalificată de arbitru, ea şi tatăl ei au plecat în Danemarca imediat după meci. ITF a analizat incidentul şi l-a suspendat pe doi ani pe Mihai Barbat, începând cu data de 20 octombrie.

AICI PUTEŢI VEDEA CINE ESTE KAREN BARBAT

Conform presei daneze, Mihai Barbat este recunoscut ca fiind un tip coleric. De altfel, în urmă cu doi ani el a încetat şi colaborarea cu Federaţia Daneză de Tenis din cauza unor disensiuni. Mai mult, anul trecut, la Openul Danemarcei, el a fost dus la poliţie din cauză că s-a urcat beat la volan chiar în parcarea complexului. De aceea, scrie cotidianul Ekstrabladet, anul acesta Karen nu a primit wild card la Openul care îi poartă numele lui Wozniacki.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close